Op­per­de­pop: frui­ti­ge ap­pel-wor­tel­pu­ree 6 mnd

Wortel met appel is een topcombinatie! De smaken vullen elkaar perfect aan.

(1) waardeer
kindergerecht Wortel met appel is een topcombinatie! De smaken vullen elkaar perfect aan. 2 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

2 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schrap de wortel en snijd in plakjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Breng de wortel afgedekt in een pan met een bodem water aan de kook. Voeg na 5 min. de appel toe en kook nog 5-7 min., totdat de wortel en appel gaar zijn. Giet af, maar vang het kookvocht op.
  3. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde puree. Voeg eventueel kookvocht, moeder- of opvolgmelk toe voor de gewenste dikte.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

bewaartip:

Ingevroren kun je de appel-wortelpuree 2 maanden bewaren.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 14 g
  • natrium 28 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Opperdepop: fruitige appel-wortelpuree 6 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: frui­ti­ge ap­pel-wor­tel­pu­ree 6 mnd

1
1
  • 200 g winterpenen
  • 1 Elstar appel

Schrap de wortel en snijd in plakjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2
2

Breng de wortel afgedekt in een pan met een bodem water aan de kook.

3
3

Voeg na 5 min. de appel toe en kook nog 5-7 min., totdat de wortel en appel gaar zijn. Giet af, maar vang het kookvocht op.

4
4

Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde puree. Voeg eventueel kookvocht, moeder- of opvolgmelk toe voor de gewenste dikte.

bewaartip:

Ingevroren kun je de appel-wortelpuree 2 maanden bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.