bewaar
Aziatische zalm en aspergebroccoli uit de oven
Aziatische zalm en aspergebroccoli uit de oven
bewaar

Aziatische zalm en aspergebroccoli uit de oven

Het pikante notenkorstje maakt de zalm heel bijzonder. Snel genoeg voor doordeweekse dagen, maar ook bijzonder genoeg voor een etentje.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
redelijk pittig
142waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

aspergebroccoli

2 cm

verse gember

2 el

Saitaku rijstazijn

2 el

mirin

1½ el

vissaus

2 el

zonnebloemolie

600 g

verse zalmfilet

75 g

wasabibol

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 40 cm)

  • keukenmachine

Het pikante notenkorstje maakt de zalm heel bijzonder. Snel genoeg voor doordeweekse dagen, maar ook bijzonder genoeg voor een etentje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aspergebroccoli 2 min. in een ruime pan water met zout. Laat uitlekken in een vergiet.

2

Schil de gember en rasp hem fijn. Meng met de rijstazijn, mirin, vissaus, 1 el olie en eventueel zout in een kommetje.

3

Vet de ovenschaal in. Verdeel de aspergebroccoli met de roosjes naar binnen in 2 rijen over de bodem van de ovenschaal. Schenk de helft van de marinade erover. Dep de zalmfilet droog en leg op de aspergebroccoli in de ovenschaal. Schenk de rest van de marinade over de zalm.

4

Doe de wasabinootjes in de keukenmachine en maal 10 sec. Verdeel het notenkruim gelijkmatig over de zalm en druk licht aan. Besprenkel met de rest van de olie en bak de zalm in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.

5

Schep de zalm voorzichtig op een schaal en serveer de aspergebroccoli erbij.

tip

variatietipIn plaats van mirin kun je eenzelfde hoeveelheid medium of droge sherry gebruiken. Sherry bevat echter wel meer alcohol dan mirin (dat minder dan 1% bevat).

combinatietipLekker met eiernoedels.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.