Aziatische zalm en aspergebroccoli uit de oven
Het pikante notenkorstje maakt de zalm heel bijzonder. Snel genoeg voor doordeweekse dagen, maar ook bijzonder genoeg voor een etentje.
Ingrediënten
4 personen
400 g
aspergebroccoli
2 cm
verse gember
2 el
Saitaku rijstazijn
2 el
mirin
1½ el
vissaus
2 el
zonnebloemolie
600 g
verse zalmfilets
75 g
wasabibollen
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 40 cm)
keukenmachine
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aspergebroccoli 2 min. in een ruime pan water met zout. Laat uitlekken in een vergiet.
Schil de gember en rasp hem fijn. Meng met de rijstazijn, mirin, vissaus, 1 el olie en eventueel zout in een kommetje.
Vet de ovenschaal in. Verdeel de aspergebroccoli met de roosjes naar binnen in 2 rijen over de bodem van de ovenschaal. Schenk de helft van de marinade erover. Dep de zalmfilet droog en leg op de aspergebroccoli in de ovenschaal. Schenk de rest van de marinade over de zalm.
Doe de wasabinootjes in de keukenmachine en maal 10 sec. Verdeel het notenkruim gelijkmatig over de zalm en druk licht aan. Besprenkel met de rest van de olie en bak de zalm in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
Schep de zalm voorzichtig op een schaal en serveer de aspergebroccoli erbij.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Aziatische zalm en aspergebroccoli uit de oven
Het pikante notenkorstje maakt de zalm heel bijzonder. Snel genoeg voor doordeweekse dagen, maar ook bijzonder genoeg voor een etentje.

hoofdgerecht
null personen
490 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aspergebroccoli 2 min. in een ruime pan water met zout. Laat uitlekken in een vergiet.
Schil de gember en rasp hem fijn. Meng met de rijstazijn, mirin, vissaus, 1 el olie en eventueel zout in een kommetje.
Vet de ovenschaal in. Verdeel de aspergebroccoli met de roosjes naar binnen in 2 rijen over de bodem van de ovenschaal. Schenk de helft van de marinade erover. Dep de zalmfilet droog en leg op de aspergebroccoli in de ovenschaal. Schenk de rest van de marinade over de zalm.
Doe de wasabinootjes in de keukenmachine en maal 10 sec. Verdeel het notenkruim gelijkmatig over de zalm en druk licht aan. Besprenkel met de rest van de olie en bak de zalm in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
Schep de zalm voorzichtig op een schaal en serveer de aspergebroccoli erbij.
variatietip:In plaats van mirin kun je eenzelfde hoeveelheid medium of droge sherry gebruiken. Sherry bevat echter wel meer alcohol dan mirin (dat minder dan 1% bevat).
combinatietip:Lekker met eiernoedels.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)400 g aspergebroccoli
2 cm verse gember
2 el Saitaku rijstazijn
2 el mirin
1½ el vissaus
2 el zonnebloemolie
600 g verse zalmfilets
75 g wasabibollen
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 40 cm)
keukenmachine