Alles over gezond en voordelig eten

Gezond eten krijgt vaak het etiket 'duur'. Maar klopt dat? Moet je altijd veel geld uitgeven om gezond te kunnen eten? Yora Rienstra zoekt het uit en begint in de testkeuken van de Allerhande. Hoe maken zij voordelige recepten en waar moeten ze rekening mee houden? Ook spreekt ze met Jaap Seidell, hoogleraar voeding en gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij legt de verhouding tussen gezond eten en ons portemonee uit. Maar stel dat je alle trucjes hebt gebruikt om gezond EN voordelig eten te kopen... er is nóg een manier om het aan te pakken. Chef Gijs Kemmerman is een no-waste kok en legt uit hoe je lekkere gerechten kan maken van dingen die je normaal gesproken weg zou gooien.

Beluister de podcast

Gijs Kemmeren

Gijs Kemmeren houdt hij zich bezig met de vegetarische, plantaardige en no-waste keuken of zoals hij dat zelf liever noemt de groentekeuken. Gijs heeft ruim 20 jaar ervaring in de restaurantkeuken en van 2014 tot 2019 was hij chef-kok van vegetarisch restaurant Herberg de kop van ’t land in Dordrecht.

Nu heeft hij zijn eigen bedrijf Gkfoods. Gkfoods produceert exclusieve groente bereidingen voor de horeca. Daarnaast is hij regelmatig te gast bij koksopleidingen, events, kookworkshops en verschillende type bedrijven die meer willen weten over vegetarisch, plantaardig en no-waste koken.

Anaïsa Bruchner

Anaiïsa is senior culinair redacteur bij Allerhande. Na jarenlange ervaring in restaurantkeukens en bij een (kook)boekenuitgeverij, is ze nu helemaal op haar plek in de Allerhande testkeuken van MPG waar zij samen met een team culinair redacteuren alle recepten voor Allerhande schrijft en proeft.

Jaap Seidell

Jaap Seidell is sinds 2002 hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is daarnaast initiatiefnemer en bestuurslid van het onderzoeksinstituut “Sarphati Amsterdam”. Hij is vooral betrokken bij onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van overgewicht en de effectiviteit van maatregelen en interventies die kunnen leiden tot betere preventie en zorg bij overgewicht en obesitas. Momenteel richt hij zich in het bijzonder op voedselbeleid en op de ontwikkeling van interventies in huishoudens, buurten, scholen en in de zorg.

Joyce Bierman

Joyce Bierman werkt al 20 jaar voor Albert Heijn en is verantwoordelijk voor Allerhande. Ze woont samen met haar man en 3 kinderen. Haar favoriete plek is de keuken, waar wordt gekookt, gegeten en bijgepraat.

Meer lezen?

Boodschappentas met groente en fruit

In 6 stappen goedkoop en gezond eten

Goedkoop en gezond eten lastig? Dat hoeft helemaal niet! Als je maar slim koopt en kookt. Met dit stappenplan helpen we je om goedkoop en gezond te eten.

Lees meer over goedkoop en gezond eten
Hoe doe je betaalbaar boodschappen?

8 tips om goedkoop boodschappen te doen

We geven je graag 8 tips waarmee jij goedkoop boodschappen kan doen.

Lees de tips
Producten met een 35%korting sticker

Minder verspillen: zo pakken we het aan

Voorkomen is beter dan genezen. Dit doen we door samen te werken met leveranciers om bijvoorbeeld voedsel slim in te kopen, te bestellen en beter in te zetten.

Lees over minder verspillen