De Beter eten podcast

Wat is nu precies gezond? En wat niet? In de podcast 'Beter eten' gaat Yora Rienstra op zoek naar antwoorden. Yora is journalist, programmamaker én houdt van lekker eten. Ze gaat in gesprek met kenners en kunners: mensen die alles van voeding weten en mensen die weten hoe je dat in de praktijk brengt. Handige informatie en verrassende inzichten waar je gelijk iets aan hebt - in de keuken of bij je dagelijkse boodschappen.

De afleveringen

1. Gezond en voordelig eten

Gezond eten krijgt vaak het etiket 'duur'. Maar klopt dat? Moet je altijd veel geld uitgeven om gezond te kunnen eten?

Lees meer over deze aflevering

3. Plantaardig eten

Plantaardig eten is bij veel mensen onbekend, maar na het beluisteren van deze podcast weet je wat het is en ben je misschien geïnspireerd om het ook eens te proberen!

Lees meer over deze aflevering

4. Gluten

Gluten, wat is dat eigenlijk? In aflevering 4 van de Beter eten podcast gaan we in gesprek met experts en geven we antwoord op deze en andere vragen over gluten.

Lees meer over deze aflevering

5. Vetten

Omega 3, dierlijk, plantaardig, onverzadigd en verzadigd... Vet kent nogal wat verschijningsvormen. Dat het ene vet gezonder is dan het ander. Deze week duiken we in de wereld van vetten.

Lees meer over deze aflevering

6. Vitamines

Hoe meer kleur op je bord, hoe beter - zo is de vuistregel. Maar hoe zit het nu echt? Waarin zitten vitaminen? En waarom zijn ze onmisbaar voor ons dagelijks dieet?

Lees meer over deze aflevering