Niks mis met buitenbeentjes, alleen een andere 'look'

Buitenbeentjes zijn groente en fruit die er anders uitzien dan we in Nederland gewend zijn. Denk bijvoorbeeld aan kleine paprika's, kromme komkommers of appels die onvoldoende zijn gekleurd. Toch is er geen verschil in kwaliteit en versheid. Die is namelijk net zo goed!

Welke Buitenbeentjes verkopen we allemaal?

Bij ons kan je terecht voor kilozakken appels, paprika, peren, courgette, kromme komkommers en meer. Allemaal zowel online als in de winkels verkrijgbaar. Daarnaast verkopen we alleen online een seizoensdoos met 3 soorten fruit en 3 soorten groenten.

Wat zou er anders gebeuren met deze producten?

Groente- en fruittelers proberen uiteraard altijd hun hele oogst te verkopen. Een groot gedeelte kunnen ze aan Albert Heijn kwijt. De rest kan opgekocht worden door een andere supermarktketen in het buitenland of wordt bijvoorbeeld verwerkt in sappen. Als dat niet lukt worden de producten als veevoer verwerkt of gaat het naar de biovergister om er energie van te produceren.

Waarom doen we dit?

Er zijn steeds meer klanten in Nederland die het uiterlijk van groente en fruit minder belangrijk vinden. Het maakt hen minder of niet uit dat een komkommer krom is, als 'ie maar lekker is. Daarnaast vinden wij weggooien zonde en verkopen zowel de telers als AH deze mooie producten het liefste aan onze klanten in de winkel dan dat het als veevoer of naar de biovergister gaat.

Buitenbeentjes

Van paprika tot winterpeen