Onze ambitie

Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor dierenwelzijn. Dat heeft inmiddels tot aanzienlijke verbeteringen geleid. Met onze Beter Voor Natuur & Boer programma’s blijven we nu en in de toekomst investeren in dierenwelzijn van onze kippen, varkens en koeien. Daarnaast vinden we het belangrijk dat waar mogelijk al onze vis gecertificeerd is.

Zo pakken we het aan

We zijn op de hoogte van de leefomstandigheden van de dieren van de boeren met wie wij nauw samenwerken. En met het opzetten van onze Beter Voor Natuur & Boer programma’s zetten we in op het verbeteren van het welzijn van onze dieren.

Resultaten en initiatieven

We streven naar een nog beter leven voor onze dieren en zetten dagelijks stappen:

  • Met onze Beter Voor Natuur & Boer programma’s werken we dagelijks aan een beter leven voor onze kippen, varkens en koeien.
  • In 2022 heeft al onze kipvleeswaren en het grootste deel van het reguliere kip assortiment al 1 ster Beter Leven Keurmerk. Bij Albert Heijn is alle kip – naast de kip met 2 en 3 sterren Beter Leven Keurmerk - vanaf 2023 minimaal scharrelkip met 1 ster Beter Leven Keurmerk.
  • Al onze verse eigen merk eieren zijn al minimaal BLK1 ster of biologisch. Alle eieren die als ingrediënt verwerkt worden in eigen merk-producten zijn minimaal scharreleieren.
  • Al ons Nederlandse verse varkensvlees heeft minimaal BLK 1 ster. Dit geldt ook voor onze vleeswaren van Nederlandse afkomst.
  • In ons Beter Voor Natuur & Boer programma is er extra aandacht voor het comfort van koeien en de gezondheid en welzijn van kalfjes.
  • Bijna al onze vis is MSC- of ASC-gecertificeerd. Dat betekent dat de vis duurzamer gevangen of duurzamer gekweekt is.
  • We bieden ruim 2000 biologische producten aan, voor de dierlijke producten geldt dat de veehouders hun dieren een zo natuurlijk mogelijk leven geven. De varkens, koeien en kippen hebben veel ruimte en mogen lekker naar buiten.
  • We maken stappen om zo transparant mogelijk te zijn over onze dierlijke producten en over de voortgang die wij boeken om dierenwelzijn beter te borgen binnen onze ketens.

Meer weten? Lees meer over onze ketens. Of bekijk hier meer informatie.