Onze ambitie

Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor dierenwelzijn. Dat heeft inmiddels tot aanzienlijke verbeteringen geleid. Met onze Beter voor programma’s blijven we nu en in de toekomst investeren in dierenwelzijn van onze kippen, varkens en koeien. Daarnaast vinden we het belangrijk dat waar mogelijk al onze vis gecertificeerd is.

Zo pakken we het aan

We zijn op de hoogte van de leefomstandigheden van de dieren van de boeren met wie wij nauw samenwerken. En met het opzetten van onze Beter voor programma’s zetten we in op het verbeteren van het welzijn van onze dieren.

Resultaten en initiatieven

We streven naar een nog beter leven voor onze dieren en zetten dagelijks stappen:

  • Met onze Beter Voor-programma’s werken we dagelijks aan een beter leven voor onze kippen, varkens en koeien.
  • In 2023 verkopen wij alleen nog vlees van scharrelkippen met minimaal 1 ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Eind 2021 geldt dit al voor onze kipvleeswaren. Als onze verse eigen merk eieren zijn al minimaal BLK1 ster of biologisch.
  • Alle eieren die als ingrediënt verwerkt worden in eigen merk-producten zijn minimaal scharreleieren.
  • Al ons Nederlandse verse varkensvlees heeft minimaal BLK 1 ster. Dit geldt ook voor onze vleeswaren van Nederlandse afkomst.
  • In ons Beter Voor-programma is er extra aandacht voor het comfort van koeien en de gezondheid en welzijn van kalfjes.
  • Bijna al onze vis is MSC- of ASC-gecertificeerd. Dat betekent dat de vis duurzamer gevangen of duurzamer gekweekt is.
  • We bieden meer dan 1400 biologische producten aan, voor de dierlijke producten geldt dat de veehouders hun dieren een zo natuurlijk mogelijk leven geven. De varkens, koeien en kippen hebben veel ruimte en mogen lekker naar buiten.
  • We maken stappen om zo transparant mogelijk te zijn over onze dierlijke producten en over de voortgang die wij boeken om dierenwelzijn beter te borgen binnen onze ketens. Dat doen wij jaarlijks in ons duurzaamheidsverslag.

Meer weten? Lees meer over onze ketens. Of bekijk hier meer informatie.