Boodschappen budgettips van... Harry

Je hebt vast gemerkt dat de supermarktprijzen de afgelopen tijd flink zijn gestegen. Wij geven je tips hoe je goedkoper je boodschappen kan doen. Laat je inspireren door de boodschappen en eetgewoonten van klanten en medewerkers van Albert Heijn: welke producten staan standaard op het boodschappenlijstje, wat is dé budgettip en wat moet je altijd in de Bonus kopen? Deze week… Harry

"Vul het verspakket aan met extra groente"

  • Naam: Harry Veenboer

  • Leeftijd: 68 jaar

  • Beroep: financial controller

Welke 5 basics zitten er elke week in jouw winkelmandje?

Wat is jouw boodschappen budgettip?

"Mijn boodschappen budgettip is sowieso gebruik maken van het verspakket. Ik vul deze altijd aan met extra groente in de Bonus of met groente uit het seizoen, seizoensgroente, dan staat er zo voor een paar euro een vierpersoonsmaaltijd op tafel."

Wat is je favoriete goedkope recept?

"Als het Oosters of Italiaans is vind ik het bijna altijd lekker. Als ik dan 1 recept moet kiezen, ga ik voor de Tom kha kai soep. Misschien niet de goedkoopste maar meesterlijk lekker. De pasta's van Allerhande vind ik ook aanraders."

Wat koop je altijd in de Bonus?

"Ik koop altijd koffie en wijn in de Bonus. Ze komen altijd weer terug dus het is een kwestie van inslaan en weer een paar weekjes wachten."

Als je je hele leven nog maar 1 product mag eten, wat zou dat zijn?

"Dat is absoluut kip! Je kan dit stukje vlees overal bij inzetten. En je ziet het veel terug in de Oosterse en Italiaanse keuken: mijn favorieten."

Tom kha kai

Tom Kha Kai (of Tom Kha Gai) betekent letterlijk 'kip-laos-soep'. Laos is dus een onmisbaar ingrediënt!Bekijk het recept

Bekijk meer boodschappen budgettips

Meer lezen?

In 6 stappen goedkoop en gezond eten

Goedkoop en gezond eten lastig? Dat hoeft helemaal niet! Als je maar slim koopt en kookt. Met dit stappenplan helpen we je om goedkoop en gezond te eten.

Lees meer over goedkoop en gezond eten
Boodschappentas met groente en fruit

8 tips om goedkoop boodschappen te doen

Je boodschappen kunnen wekelijks een behoorlijke hap uit je budget nemen. Met een paar simpele, kleine aanpassingen kan je flink op je boodschappen besparen.

Lees de 8 tips
Hoe doe je betaalbaar boodschappen?

Hoe maak je het perfecte boodschappenlijstje?

Met dit stappenplan heb jij in een handomdraai een boodschappenlijstje waarmee je efficiënt boodschappen kan doen, voedselverspilling beperkt én geld kan besparen.

Bekijk de stappen