Boodschappen budgettips van... Marjon

Je hebt vast gemerkt dat de supermarktprijzen de afgelopen tijd flink zijn gestegen. Wij geven je tips hoe je goedkoper je boodschappen kan doen. Laat je inspireren door de boodschappen en eetgewoonten van klanten en medewerkers van Albert Heijn: welke basics staan standaard op het boodschappenlijstje, wat is dé budgettip en wat moet je altijd in de Bonus kopen? Deze week… Marjon

Profielfoto Marjon

"Al 40 jaar lang, starten we de dag met een broodje hagelslag."

  • Naam: Marjon Veenboer-Nijssen

  • Leeftijd: 65 jaar

  • Beroep: trouwambtenaar

Welke 5 basics zitten er elke week in jouw winkelmandje?

Wat is jouw boodschappen budgettip?

"Ik koop altijd de mooiste wijnen in de Bonus. Kwaliteitswijnen zonder sulfiet, dat proef je, dat is genieten en de volgende dag ben je nog even fris en fruitig. En niet te vergeten: de Prijsfavorieten hagelslag van AH. Al 40 jaar lang, starten we de dag met een broodje hagelslag. Daar krijgen we energie van. Onze kleinzoon doet al precies hetzelfde.”

Wat is je favoriete goedkope recept?

"Het verspakket. Favoriet zijn de Thaise groene curry en maaltijdsalade Mexicaans. Albert Heijn denkt mee en ontzorgt bij de dagelijkse maaltijden, die ook nog eens aan het seizoen zijn aangepast. In de winter eten we de lekkerste erwtensoep. Makkelijk, heerlijk en vers natuurlijk. Per saldo zijn deze pakketten niet duur, omdat het alle ingrediënten bevat en je bijvoorbeeld voor een takje peterselie niet een heel bosje hoeft te kopen."

Groene groentecurry met geurige rijst

Groene groenten, vegetarisch én slank: dat is 3x scoren met deze curry!Bekijk het recept

Wat koop je altijd in de Bonus?

"Ik koop altijd bier, wijn en waspoeder in de Bonus."

Als je je hele leven nog maar 1 product mag eten, wat zou dat zijn?

"Brood, omdat dit product naar ons idee eigenlijk altijd broodnodig is."

Bekijk meer boodschappen budgettips

Meer lezen?

In 6 stappen goedkoop en gezond eten

Goedkoop en gezond eten lastig? Dat hoeft helemaal niet! Als je maar slim koopt en kookt. Met dit stappenplan helpen we je om goedkoop en gezond te eten.

Lees meer over goedkoop en gezond eten
Boodschappentas met groente en fruit

8 tips om goedkoop boodschappen te doen

Je boodschappen kunnen wekelijks een behoorlijke hap uit je budget nemen. Met een paar simpele, kleine aanpassingen kan je flink op je boodschappen besparen.

Lees de 8 tips
Hoe doe je betaalbaar boodschappen?

Hoe maak je het perfecte boodschappenlijstje?

Met dit stappenplan heb jij in een handomdraai een boodschappenlijstje waarmee je efficiënt boodschappen kan doen, voedselverspilling beperkt én geld kan besparen.

Bekijk de stappen