Boodschappen budgettips van... Rebecca

Je hebt vast gemerkt dat de supermarktprijzen de afgelopen tijd flink zijn gestegen. Wij geven je tips hoe je goedkoper je boodschappen kan doen. Laat je inspireren door de boodschappen en eetgewoonten van klanten en medewerkers van Albert Heijn: welke basics staan standaard op het boodschappenlijstje, wat is dé budgettip en wat moet je altijd in de Bonus kopen? Deze week… Rebecca Boektje!

Profielfoto Rebecca

"Bedenk van te voren wat je gaat maken en wat je nodig hebt en ga niet te veel freestylen"

Welke 5 basics zitten er elke week in jouw winkelmandje?

Wat is je favoriete goedkope recept?

"Dat is 100% "groene pasta met zwarte saus" zoals de kids het noemen. Mijn nummer 1 go to als ik weinig tijd heb, maar wel wil dat de kids gezond eten en zonder gezeur. De verse tortelloni is elke maand wel in de Bonus met 1+1 gratis en dan sla ik groots in. De kids eten dit namelijk zeker 2x per week en de tortelloni is lang houdbaar dus heel handig om "achter de hand te hebben". De pasta is heel gemakkelijk te maken:

  • Je kookt de pasta in 5 minuten gaar,
  • Doe er wat gesneden cherry tomaatjes, geroosterde (of ongeroosterd bij weinig tijd) pijnboompitjes en een beetje balsamico stroop doorheen
  • Geraspte kaas erover en klaar is kees!

Super gezond, binnen 6 minuten klaar, helemaal vega en de kids vinden het heerlijk."

Wat koop je altijd in de Bonus?

"Heel veel, want ik vul er altijd de voorraden thuis mee aan. De verse pasta's koop ik altijd als ze in de Bonus zijn. Net als de Garden Gourmet spinazie kaas rondo's (nog zo'n makkelijk, gezond en vega maaltje voor de kids) én de blikjes cola zero. Scheelt echt mega! Ik vind cola uit een blikje zoveel lekkerder dan uit een grote fles waar dan na 3 dagen de prik half uit is. Ook koop ik kaas altijd in de Bonus, scheelt echt zóveel. Oh en wasmiddel en vaatwastabletten, ook echt dikke voordeel!"

Als je je hele leven nog maar 1 product mag eten, wat zou dat zijn?

"De grote, chewy bitterkoeken van de AH vers bakkerij. NIET.NORMAAL.ZO.LEKKER."

Bekijk meer boodschappen budgettips

Meer lezen?

In 6 stappen goedkoop en gezond eten

Goedkoop en gezond eten lastig? Dat hoeft helemaal niet! Als je maar slim koopt en kookt. Met dit stappenplan helpen we je om goedkoop en gezond te eten.

Lees meer over goedkoop en gezond eten
Boodschappentas met groente en fruit

8 tips om goedkoop boodschappen te doen

Je boodschappen kunnen wekelijks een behoorlijke hap uit je budget nemen. Met een paar simpele, kleine aanpassingen kan je flink op je boodschappen besparen.

Lees de 8 tips
Hoe doe je betaalbaar boodschappen?

Hoe maak je het perfecte boodschappenlijstje?

Met dit stappenplan heb jij in een handomdraai een boodschappenlijstje waarmee je efficiënt boodschappen kan doen, voedselverspilling beperkt én geld kan besparen.

Bekijk de stappen