Boodschappen budgettips van... Ingrid

Je hebt vast gemerkt dat de supermarktprijzen de afgelopen tijd flink zijn gestegen. Wij geven je tips hoe je goedkoper je boodschappen kan doen. Laat je inspireren door de boodschappen en eetgewoonten van klanten en medewerkers van Albert Heijn: welke basics staan standaard op het boodschappenlijstje, wat is dé budgettip en wat moet je altijd in de Bonus kopen? Deze week… Ingrid

Profielfoto Ingrid

"Ik probeer een balans te vinden tussen biefstuk met rode wijn aan de ene kant, en salades en sporten aan de andere kant."

  • Naam: Ingrid

  • Leeftijd: 28 jaar

  • Beroep: Senior content specialist bij Albert Heijn

Welke 5 basics zitten er elke week in jouw winkelmandje?

Wat is jouw boodschappen budgettip?

"Doe één keer per week boodschappen, en gebruik dezelfde ingrediënten in verschillende gerechten. Ik koop vaak een doos met 10 eieren, die gebruik ik dan voor een quiche, pasta carbonara en een frittata bijvoorbeeld. Zo gebruik je drie keer dat ene ingrediënt."

Wat is je favoriete goedkope recept?

Ik maak zelf graag poké bowls met bloemkoolrijst en tempeh gemarineerd in ketjap. Daarbij nog wat radijsjes, wortel, stukjes mango en een avocado en je hebt een heerlijk gezond gerechtje.

Vega poké bowl

Poke is een Hawaïaans gerecht, dat in de authentieke versie bestaat uit alleen gemarineerde, rauwe vis en rijst. Geïnspireerd op dat gerecht - met Aziatische invloeden van sushirijst en sojasaus - is de poké bowl ontstaan.Bekijk het recept
Een afbeelding van AH
3.49

Uit het assortiment

Wat koop je altijd in de Bonus?

"Ik koop altijd frisdrank in de Bonus. Er is er altijd wel ééntje die ik graag drink!"

Als je je hele leven nog maar 1 product mag eten, wat zou dat zijn?

"Ik zou écht niet zonder kaas kunnen. Van romige jonge kaas bij m’n ontbijt, tot parmezaanse kaas over de pasta, tot een toastje met Franse kaas in het weekend. Dat zijn voor mij stuk voor stuk geluksmomentjes."

Bekijk meer boodschappen budgettips

Meer lezen?

In 6 stappen goedkoop en gezond eten

Goedkoop en gezond eten lastig? Dat hoeft helemaal niet! Als je maar slim koopt en kookt. Met dit stappenplan helpen we je om goedkoop en gezond te eten.

Lees meer over goedkoop en gezond eten
Boodschappentas met groente en fruit

8 tips om goedkoop boodschappen te doen

Je boodschappen kunnen wekelijks een behoorlijke hap uit je budget nemen. Met een paar simpele, kleine aanpassingen kan je flink op je boodschappen besparen.

Lees de 8 tips
Hoe doe je betaalbaar boodschappen?

Hoe maak je het perfecte boodschappenlijstje?

Met dit stappenplan heb jij in een handomdraai een boodschappenlijstje waarmee je efficiënt boodschappen kan doen, voedselverspilling beperkt én geld kan besparen.

Bekijk de stappen