bewaar
Thaise soep met kip en miehoen
Thaise soep met kip en miehoen
bewaar

Thaise soep met kip en miehoen

Een maaltijdsoep waar je 'u' tegen zegt.

25 min. bereiden
zeer pittig
179waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode pepers

1 teen

knoflook

250 g

kastanjechampignons in bakje

1 struik

paksoi

2 el

zonnebloemolie

350 g

krachtbouillon kip

1 liter

kraanwater

1 el

Thai green curry

125 g

mihoen

Een maaltijdsoep waar je 'u' tegen zegt.

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de paksoi in repen.

2

Verhit de olie in de soeppan. Bak de knoflook en het grootste deel van de peper 1 min. Voeg de champignons en de paksoi toe en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon, het water en specerijen toe en laat aan de kook komen. Breek de miehoen in stukken en laat 4 min. in hete soep garen.

3

Soep over grote kommen verdelen en met de rest van rode peper garneren.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.