Thaise soep met kip en miehoen
Een maaltijdsoep waar je 'u' tegen zegt.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 rode pepers
- 1 teen knoflook
- 250 g kastanjechampignons in bakjes
- 1 struik paksoi
- 2 el zonnebloemolie
- 350 g krachtbouillon kip (pot)
- 1 liter kraanwater
- 1 el Thai green curry (blikje 70 g)
- 125 g mihoen (pak à 250 g)
Advertentie
Bereiden
- Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de paksoi in repen.
- Verhit de olie in de soeppan. Bak de knoflook en het grootste deel van de peper 1 min. Voeg de champignons en de paksoi toe en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon, het water en specerijen toe en laat aan de kook komen. Breek de miehoen in stukken en laat 4 min. in hete soep garen.
- Soep over grote kommen verdelen en met de rest van rode peper garneren.

Rode peper schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 255 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 1.150 mg
- vezels 2 g
Pittigheid
Ook te zien in
Thaise soep met kip en miehoen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Thaise soep met kip en miehoen
- 2 rode pepers
- 1 teen knoflook
Snijd de knoflook fijn.
- 250 g kastanjechampignons in bakjes
- 1 struik paksoi
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de paksoi in repen.
- 2 el zonnebloemolie
Verhit de olie in de soeppan. Bak de knoflook en het grootste deel van de peper 1 min. Voeg de champignons en de paksoi toe en bak 2 min. mee.
- 350 g krachtbouillon kip
- 1 liter kraanwater
- 1 el Thai green curry
- 125 g mihoen
Voeg de bouillon, het water en specerijen toe en laat aan de kook komen. Breek de miehoen in stukken en laat 4 min. in hete soep garen.
Soep over grote kommen verdelen en met de rest van rode peper garneren.