Tips om te besparen in de keuken

Door slimmer en zuiniger te leven, kun je flink wat euro's besparen. Albert Heijn geeft jou 4 handige tips waarmee je bespaart op boodschappen en slim kookt. Van Koopzegels sparen tot mealpreppen. Je leest ze hier!

Tip 1: Kook gerechten voor €2 per persoon

Budgetrecept? Een goedkope maaltijd koken kan hartstikke makkelijk zijn. Of het nu voor een groot gezin is, voor 2 personen of voor jezelf: met deze goedkope recepten zet je voor ongeveer 2 euro per persoon grootse gerechten op tafel.

Tip 2: Bespaar tijd en geld met mealprepping

Ben jij al bekend met mealpreppen? Dit betekent dat je meerdere maaltijden in een keer kookt en in bakjes bewaart om later op te eten. Kies voor goedkopere ingrediënten en bespaar jezelf tijd en geld!Bekijk hier onze mealprep recepten

Tip 3: Was met de hand af

Een handafwas is vaak zuiniger dan de afwasmachine draaien. Laat een teiltje vollopen met wat water, schraap de etensresten van de borden af en afwassen maar. Vraag je broertje, vriendin of partner om mee te helpen met de afwas. Je bent niet alleen sneller klaar, het is ook nog eens gezellig.

Tip 4: Slim boodschappen doen

Door slim boodschappen te doen, kun je veel besparen in de portemonnee. Houd de Bonusaanbiedingen in de gaten en koop Prijsfavorieten; voordelige eigen-merkproducten van topkwaliteit. Eet groente en fruit van het seizoen, deze zijn hartstikke lekker en voordelig. Koop een Overblijvers-pakket met verschillende producten voor een klein prijsje. En start met het sparen van Koopzegels. Hier kun je vervolgens weer je boodschappen mee betalen. Ook mooi meegenomen: deze Koopzegels leveren je 6% rente op. Dus zonder dat je het door hebt, spaar je voor een extra zakcentje.