bewaar
Thom kha kip
Thom kha kip
bewaar

Thom kha kip

Bij het maken van deze curry knallen de geuren de pan uit!

20 min. bereiden
redelijk pittig
88waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

4 cm

verse gember

2

kipfilet

250 g

kastanjechampignons

2 el

(arachide)olie

35 g

rode currypasta

400 g

Thaise wokgroente

400 ml

kokosmelk

1

limoen

½ bosje

salade-ui

Bij het maken van deze curry knallen de geuren de pan uit!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de kipfilet in stukjes. Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de gember, kip en currypasta 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de champignons toe en bak nog 2 min. Voeg de wokgroente toe en bak nog 1 min. Schenk de kokosmelk erbij, breng aan de kook en draai het vuur laag.

3

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd in partjes. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes. Verdeel de maaltijdsoep over de kommen, bestrooi met het limoenrasp en de salade-ui. Serveer met de rijst en een partje limoen.

tip

variatietipHoud je van pittig? Gebruik dan een dubbele hoeveelheid currypasta.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.