Profielfoto Maaike

Boodschappen budgettips van... Maaike

Je hebt vast gemerkt dat de supermarktprijzen de afgelopen tijd flink zijn gestegen. Wij geven je tips hoe je goedkoper je boodschappen kan doen. Laat je inspireren door de boodschappen en eetgewoonten van klanten en medewerkers van Albert Heijn: welke basics staan standaard op het boodschappenlijstje, wat is dé budgettip en wat moet je altijd in de Bonus kopen? Deze week… Maaike

"Tahin gooi ik overal overheen. Over mijn havermoutje in de ochtend, over een dadel voor een snack en als dressing met wat citroen over een salade."

 • Naam: Maaike van de Beek

 • Leeftijd: 30 jaar

 • Beroep: Senior content specialist

Welke 5 basics zitten er elke week in jouw winkelmandje?

Wat is jouw boodschappen budgettip?

"Boodschappen doen is niet mijn favoriete bezigheid, dus ik ga best strategisch te werk:

1. Ik struin alle aanbiedingen, vooral groentes en fruit, af.

2. Zie ik bepaalde groentes in de aanbieding, dan zoek ik daar een recept bij. Op Allerhande of in de AH app kan je makkelijk alle recepten vinden door te zoeken met het ingrediënt waarmee je wilt koken.

3. De basisingediënten heb ik vaak al in huis, dus dan hoef ik alleen nog aanvullende ingrediënten vanuit het recept toe te voegen. Zo kook ik altijd met Bonusaanbiedingen.

En dan komen die handige basisproducten altijd van pas, bijvoorbeeld zo’n blikje gepelde tomaten. Dat is eigenlijk nog een tip: koop zulke basisproducten wanneer ze in de aanbieding zijn. Ze komen altijd van pas!

Wat is je favoriete goedkope recept?

"Je kan mij altijd blij maken met een lekkere curry, dus een curry staat eigenlijk ook wel standaard op mijn weekmenu. Makkelijk om te maken, want na het snijden gooi je alles in één pan met de kruiden erbij, even wachten en klaar ben je. Daarnaast kan je het zo simpel of zo gek maken als je wilt. Het perfecte recept om goedkoop, gezond én makkelijk te eten als je het mij vraagt. Mijn favoriet is daarom ook de aardapppel-auberginecurry met pinda."

Aardapppel-auberginecurry met pinda

Ook zo dol op curry met aardappel en aubergine? Met pinda's erbovenop wordt-ie nog specialer!Bekijk het recept

Wat koop je altijd in de Bonus?

"Producten voor in de voorraadkast en die je toch altijd wel nodig hebt. Denk aan koffie, vaatwastabletten, wasmiddel, etc. Zulke producten blijven goed. Zo zonde om ze dan niet in de Bonus te kopen."

Als je je hele leven nog maar 1 product mag eten, wat zou dat zijn?

"Haha, ik denk dat ik dan toch weer teruggrijp naar mijn blikje gepelde tomaten. Daar zou ik dan iedere dag een ander ‘prakje’ mee kunnen maken door kruiden toe te voegen die ik ergens in de natuur vind. Op deze manier heb je toch iets van groente binnen en kan je er iedere dag een ander smaakje aan geven. Win-win."

Bekijk meer boodschappen budgettips

"Ik eet producten ook na de tht datum"

 • Naam: Jessie van Hattum

 • Leeftijd: 29

 • Beroep: Coordinator Duurzaamheid

Bekijk boodschappen budgettips van Jessie

"Ik kijk altijd of er een Prijsfavoriet van is"

 • Naam: Kelly van Rijst

 • Leeftijd: 29

 • Beroep: Specialist Transformation S&OP

Bekijk boodschappen budgettips van Kelly

"Ik gebruik altijd de Mijn Bonus Box aanbiedingen"

 • Naam: Boudewijn

 • Leeftijd: 28 jaar

 • Beroep: content specialist

Bekijk boodschappen budgettips van Boudewijn

Meer lezen?

Boodschappentas met groente en fruit

In 6 stappen goedkoop en gezond eten

Goedkoop en gezond eten lastig? Dat hoeft helemaal niet! Als je maar slim koopt en kookt. Met dit stappenplan helpen we je om goedkoop en gezond te eten.

Lees meer over goedkoop en gezond eten
Hoe doe je betaalbaar boodschappen?

8 tips om goedkoop boodschappen te doen

Je boodschappen kunnen wekelijks een behoorlijke hap uit je budget nemen. Met een paar simpele, kleine aanpassingen kan je flink op je boodschappen besparen.

Lees de 8 tips

Hoe maak je het perfecte boodschappenlijstje?

Met dit stappenplan heb jij in een handomdraai een boodschappenlijstje waarmee je efficiënt boodschappen kan doen, voedselverspilling beperkt én geld kan besparen.

Bekijk de stappen