bewaar
Tom yam met oesterzwam
Tom yam met oesterzwam
bewaar

Tom yam met oesterzwam

25 min. bereiden
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

groentebouillontabletten

2 el

vissaus

2 el

boemboe rode curry

3 el

lichte basterdsuiker

2 el

Japanse sojasaus

1

limoen

250 g

winterpeen

1 schaal

oesterzwammen

½ struik

paksoi

½ schaal

tofu

Aan de slag

1

Schenk 1.2 liter water in een soeppan en voeg de bouillontabletten, vissaus en boemboe toe. Breng aan de kook en los de boemboe al roerend op. Zet het vuur laag als de soep kookt en voeg de basterdsuiker, sojasaus en het limoensap toe. Houd de soep 10 min. tegen de kook aan.

2

Snijd ondertussen de peen in de lengte in dunne plakjes en de plakjes in staafjes (julienne). Scheur de oesterzwammen in stukjes. Snijd de paksoi in reepjes. Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van 1 x 1 cm.

3

Voeg de peen en oesterzwam toe aan de soep en laat nog 5 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met extra vissaus. Verdeel ondertussen de tofu en paksoi over 4 kommen. Schep de hete soep erover.

algemeenU kunt de soep tot en met stap 1 een dag van tevoren bereiden.

Julienne snijden

Instructievideo - 00:42 min.