bewaar
Thaise currysoep met coquilles en mango
Thaise currysoep met coquilles en mango
bewaar

Thaise currysoep met coquilles en mango

25 min. bereiden
168waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

olie

1

ui

2 el

Thaise rode currypasta

250 g

panklare sperziebonen

1 blik

kokosmelk

2

visbouillontabletten

500 g

rauwe sint-jakobsschelpen

125 g

mihoen

1 kleine

mango

1 zakje

verse basilicum

Aan de slag

In wok of grote pan olie verhitten. Ui en rode currypasta ca. 2 min. zachtjes fruiten. Sperziebonen toevoegen en 1 min. meebakken. Kokosmelk, bouillontabletten en 6 dl heet water toevoegen. Deksel op pan leggen en geheel aan de kook brengen. Schelpen toevoegen en vuur lager zetten. Soep 10 min. zachtjes tegen de kook aan laten sudderen. Intussen mihoen boven kom in stukjes breken. 1 Liter kokend water erop schenken en mihoen 4 min. laten wellen. Mihoen afgieten en over kommen verdelen. Soep op smaak brengen met zout en over mihoen schenken. Mango over kommen soep verdelen. Garneren met blaadjes basilicum.

algemeenThaise rode currypasta is behoorlijk pittig. Bent u dat niet gewend, begin dan met een halve el. U kunt altijd nog meer toevoegen, maar als de soep te pittig is draait u dat niet makkelijk meer terug. Voeg eventueel wat extra kokosmelk of gewone melk toe als de soep toch te heet is.