bewaar
Kruidige rundvleescurry
Kruidige rundvleescurry
bewaar

Kruidige rundvleescurry

25 min. bereiden
2 uur wachten
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

magere runderlapjes

8 dl

kokosmelk

2

laurierblaadjes

1

kaneelstokje

1 portie

Matsaman-currypasta (recept op ah.nl/recepten)

50 g

pinda's

2 el

donkerbruine basterdsuiker

4 el

limoensap

3 el

vissaus

2 takjes

koriander

Aan de slag

1

Runderlappen in grote dobbelstenen snijden. Vlees met driekwart van kokosmelk, laurier en kaneel al roerend aan de kook brengen (voorzichtig, kokosmelk kan aanbranden). Vuur laag draaien en (op vlamverdeler) vlees in ca. 2 uur gaar stoven. Af en toe omscheppen, indien nodig wat water of bouillon toevoegen.

2

Laurier en kaneelstokje uit stoofvocht verwijderen. Currypasta, pinda's en rest van kokosmelk door vleesblokjes scheppen. Suiker, limoensap en vissaus toevoegen. Curry nog 5 minuten zachtjes verwarmen. Korianderblaadjes van takjes nemen en van vuur af over curry strooien