bewaar
Black bean-tofu met Chinese rijst
Black bean-tofu met Chinese rijst
bewaar

Black bean-tofu met Chinese rijst

15 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

witte rijst

2 zakken

Chinese roerbakmix

2 eetlepels

gembersiroop

1 pak

tofu naturel

3 eetlepels

zonnebloemolie

1 zakje

zwarte bonensaus

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Rijst koken volgens aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water. Laatste 5 min. roerbakmix meekoken. Afgieten. Zout en peper naar smaak en gembersiroop toevoegen. Ondertussen tofu laten uitlekken en goed droog deppen met keukenpapier. In stukjes van ca. 2 cm snijden. Olie in wok verhitten. Hierin tofu in ca. 5 min. krokant roerbakken. Saus erdoor scheppen en nog 1 min. doorwarmen. Chinese rijst over 4 borden verdelen. Black bean-tofu ernaast scheppen.