bewaar
Thaise sperziebonenschotel
Thaise sperziebonenschotel
bewaar

Thaise sperziebonenschotel

25 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

6

eieren

1

ui

3 eetlepels

zonnebloemolie

2 zakken

gebroken sperziebonen

1 eetlepel

tamarindepasta

1 blik

kokosmelk

1

groentebouillontablet

Aan de slag

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Eieren in steelpannetje 7 min. koken en onder koud water afspoelen. Ui pellen en snipperen. In braadpan olie met ui 2 min. zachtjes verhitten. Sperziebonen 2 min. meebakken. Tamarinde, kokosmelk en bouillontablet door bonen scheppen en aan de kook brengen. Bonen in 6 min. gaarkoken. Eieren pellen en halveren. Eieren laatste minuut meewarmen. Bonenschotel serveren met rijst. Lekker met sambal.