bewaar
Pad thai rijstvelloempia’s met garnalen
Pad thai rijstvelloempia’s met garnalen
bewaar

Pad thai rijstvelloempia’s met garnalen

Het beroemde noedelgerecht toveren we om tot loempia's: dubbel lekker!

20 min. bereiden
licht pittig
2waarderingen

Ingrediënten

8 porties

190 g

Co­nimex Street food Thai­se pad thai

1

limoen

8

rijstvellen

7½ g

verse koriander

100 g

verse gekookte en gepelde garnaal

62½ g

taugé

Dit heb je nodig

  • schone theedoek

Het beroemde noedelgerecht toveren we om tot loempia's: dubbel lekker!

Aan de slag

1

Kook de rijstnoedels uit het pakje streetfood in 6 min. gaar. Roer af en toe met een vork door de noedels. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2

Halveer de limoen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in 4 partjes. Haal de blaadjes van de koriander. Schep de helft van het zakje saus (uit het pakje streetfood) en 1 el limoensap om met de rijstnoedels.

3

Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin een rijstvel 20 sec. Leg het vel op een schone, vochtige theedoek om plakken te voorkomen.

4

Neem een rijstvel en leg in het midden een aantal blaadjes koriander en verdeel hierover 3 garnalen. Verdeel 1⁄8 van de taugé en 1⁄8 van de rijstnoedels en een paar pindastukjes (uit het pakje streetfood) over de garnalen. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 7 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Herhaal dit tot alle loempiaatjes gemaakt zijn.

5

Serveer de rijstvelloempia’s met de limoenpartjes.

serveertipLekker met hoisinsaus.