Pad thai rijst­vel­loem­pia’s met gar­na­len

Het beroemde noedelgerecht toveren we om tot loempia's: dubbel lekker!

(1) waardeer
thais borrelhapje Het beroemde noedelgerecht toveren we om tot loempia's: dubbel lekker! 8 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijstnoedels uit het pakje streetfood in 6 min. gaar. Roer af en toe met een vork door de noedels. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Halveer de limoen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in 4 partjes. Haal de blaadjes van de koriander. Schep de helft van het zakje saus (uit het pakje streetfood) en 1 el limoensap om met de rijstnoedels.
  3. Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin een rijstvel 20 sec. Leg het vel op een schone, vochtige theedoek om plakken te voorkomen.
  4. Neem een rijstvel en leg in het midden een aantal blaadjes koriander en verdeel hierover 3 garnalen. Verdeel 1⁄8 van de taugé en 1⁄8 van de rijstnoedels en een paar pindastukjes (uit het pakje streetfood) over de garnalen. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 7 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Herhaal dit tot alle loempiaatjes gemaakt zijn.
  5. Serveer de rijstvelloempia’s met de limoenpartjes.

serveertip:

Lekker met hoisinsaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 43-44

Pad thai rijstvelloempia’s met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad thai rijst­vel­loem­pia’s met gar­na­len

1
1
  • 190 g Co­nimex Street food Thai­se pad thai

Kook de rijstnoedels uit het pakje streetfood in 6 min. gaar. Roer af en toe met een vork door de noedels. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 1 limoen

Halveer de limoen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in 4 partjes.

3
3

Schep de helft van het zakje saus (uit het pakje streetfood) en 1 el limoensap om met de rijstnoedels.

4
4
  • 8 rijstvellen

Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin een rijstvel 20 sec.

5
5

Leg het vel op een schone, vochtige theedoek om plakken te voorkomen.

6
6
  • 7½ g verse koriander
  • 100 g verse gekookte en gepelde garnaal

Neem een rijstvel en leg in het midden een aantal blaadjes koriander en verdeel hierover 3 garnalen.

7
7
  • 62½ g taugé

Verdeel 1⁄8 van de taugé en 1⁄8 van de rijstnoedels en een paar pindastukjes (uit het pakje streetfood) over de garnalen.

8
8

Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 7 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.

9
9

Herhaal dit tot alle loempiaatjes gemaakt zijn.

10
10

Serveer de rijstvelloempia’s met de limoenpartjes.

serveertip:

Lekker met hoisinsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.