bewaar
Thaise kipsalade met pindadressing
Thaise kipsalade met pindadressing
bewaar

Thaise kipsalade met pindadressing

Kip en sáte: een klassieke combi. Ook lekker als dressing!

20 min. bereiden
146waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

scharrelkipfilet

250 g

Chinese eiermie

3 el

sesamolie

1

komkommer

200 g

verse sugarsnaps

1

limoen

2 el

sojasaus

2 el

zoete chilisaus

100 g

pindakaas

2 el

water

125 g

taugé

Dit heb je nodig

  • grillpan

Kip en sáte: een klassieke combi. Ook lekker als dressing!

Aan de slag

1

Snijd de kipfilet in reepjes. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud onder stromend water. Bestrijk de kip met 1/3 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 7 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

2

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine plakjes.

3

Kook de sugarsnaps in 3 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en het sap met de rest van de olie, de sojasaus, chilisaus, pindakaas en het water tot een dressing. Verdeel de mie, kip en groenten en taugé over de kommen. Serveer met de dressing.

tip

algemeenJe kunt deze salade ook als lunch eten.