Thaise garnalensoep

thais
voorgerecht
4 personen
3
63
Advertentie
Ingrediënten
- 2 kippenbouillontabletten
- 2 stengels sereh (citroengras)
- 2 rode pepers
- 2 teentjes knoflook
- 1 limoenen
- 2 bakjes jumbo garnalen (à 100 g)
- 2 eetlepels vissaus (pot à 200 ml)
- 4 takjes koriander
Keukenspullen
- vijzel en stamper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In pan 1 liter water aan de kook brengen. Kippenbouillon-tabletten erin oplossen. Sereh wassen, in stukken hakken en aan bouillon toevoegen. Pepers wassen, halveren, (naar wens) zaadjes verwijderen en in kleine reepjes snijden. Knoflook pellen en in stukjes snijden. Schil van limoen schoonboenen en groene schil er afraspen. Limoen uitpersen. Van peperreepjes 1 eetlepel bewaren, rest in keukenmachine of vijzel met knoflook en limoenrasp fijnmalen. Aan bouillon toevoegen en ca. 20 minuten op laag vuur koken.
- Bouillon zeven en opnieuw aan de kook brengen. Garnalen toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes laten koken. Limoensap toevoegen en soep op smaak brengen met vissaus. Korianderblaadjes van takjes plukken en met rest van peper aan soep toevoegen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 220 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 9 g
- vet 4 g