Thai­se gar­na­len­soep

(63) waardeer
thais voorgerecht 4 personen
3 63

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel en stamper

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan 1 liter water aan de kook brengen. Kippenbouillon-tabletten erin oplossen. Sereh wassen, in stukken hakken en aan bouillon toevoegen. Pepers wassen, halveren, (naar wens) zaadjes verwijderen en in kleine reepjes snijden. Knoflook pellen en in stukjes snijden. Schil van limoen schoonboenen en groene schil er afraspen. Limoen uitpersen. Van peperreepjes 1 eetlepel bewaren, rest in keukenmachine of vijzel met knoflook en limoenrasp fijnmalen. Aan bouillon toevoegen en ca. 20 minuten op laag vuur koken.
  2. Bouillon zeven en opnieuw aan de kook brengen. Garnalen toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes laten koken. Limoensap toevoegen en soep op smaak brengen met vissaus. Korianderblaadjes van takjes plukken en met rest van peper aan soep toevoegen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.