bewaar
Thai beef salad
Thai beef salad
bewaar

Thai beef salad

20 min. bereiden
314waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

biefstukken

5 el

traditionele olijfolie

1

limoen

1

rode peper

1 el

vissaus

3 el

Japanse sojasaus

1 el

donkere basterdsuiker

2

verse mango's

15 g

verse koriander

15 g

verse munt

100 g

slamelange

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Verhit de grillpan. Bestrijk de biefstuk dun met 1 el van de olie en gril de biefstuk 3-4 min. per kant, de binnenkant mag rosé blijven. Laat het vlees 5 min. rusten en snijd het daarna in repen.

2

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd in stukjes.

3

Klop in een kom het sap, de rasp, vissaus, sojasaus, suiker, de helft van de rode peper en de rest van de olie tot een dressing. Schep de dressing om met de biefstuk.

4

Schil de mango's, snijd het vruchtvlees er in dunne plakken af en snijd het in blokjes. Snijd de koriander en munt fijn. Schep de mango om met de sla, koriander, muntblaadjes en de biefstuk. Bestrooi met de rest van de rode peper.

tip

Biefstuk met pepersaus maken

Instructievideo - 04:54 min.