bewaar
Rijstroerbak met groente, gemarineerd varkensvlees en satésaus
Rijstroerbak met groente, gemarineerd varkensvlees en satésaus
bewaar

Rijstroerbak met groente, gemarineerd varkensvlees en satésaus

Roerbakken blijft favoriet! Wat heb je nodig? Rijst, groente en vlees.

20 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

325 g

gele rijst

500 g

magere varkenslap

3 el

Conimex ketjap manis

1 el

vloeibare honing

2 el

arachideolie

400 g

Conimex pindasaus mild in pot

400

Thaise wokgroente

1

komkommer

Roerbakken blijft favoriet! Wat heb je nodig? Rijst, groente en vlees.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Snijd de hamlappen in stukken van 2 cm en meng met ⅔ van de ketjap en de honing. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de pindasaus toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de Thaise wokgroente en de rest van de ketjap 5 min. Voeg de rijst toe en warm 1 min. mee.

4

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in schuine halve plakjes. Serveer de rijstroerbak met de saté en komkommer.

tip

combinatietipLekker met kroepoek naturel en gebakken uitjes.