Thai­se rijstroer­bak met groen­te, ge­ma­ri­neerd var­kens­vlees & sa­té­saus

Roerbakken blijft favoriet! Wat heb je nodig? Rijst, groente en vlees.

(6) waardeer
thais hoofdgerecht Roerbakken blijft favoriet! Wat heb je nodig? Rijst, groente en vlees. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Snijd de hamlappen in stukken van 2 cm en meng met ⅔ van de ketjap en de honing. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de pindasaus toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de Thaise wokgroente en de rest van de ketjap 5 min. Voeg de rijst toe en warm 1 min. mee.
  4. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in schuine halve plakjes. Serveer de rijstroerbak met de saté en komkommer.

combinatietip:

Lekker met kroepoek naturel en gebakken uitjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 108 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 47-48

Thaise rijstroerbak met groente, gemarineerd varkensvlees & satésaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se rijstroer­bak met groen­te, ge­ma­ri­neerd var­kens­vlees & sa­té­saus

1
1
  • 325 g gele rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 500 g magere varkenslappen
  • 2 el Conimex ketjap manis
  • 1 el vloeibare honing

Snijd de hamlappen in stukken van 2 cm en meng met de ketjap en de honing.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 400 g Conimex pindasaus mild in pot

Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de pindasaus toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • 400 Thaise wokgroente
  • 1 el Conimex ketjap manis

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de Thaise wokgroente en de rest van de ketjap 5 min.

5
5

Voeg de rijst toe en warm 1 min. mee.

6
6
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in schuine halve plakjes. Serveer de rijstroerbak met de saté en komkommer.

combinatietip:

Lekker met kroepoek naturel en gebakken uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.