Lunchwandelen: gezond en ontspannend

Een lunchwandeling maken is een makkelijke en leuke manier om tijdens de werkdag even op te laden. Uit onderzoek blijkt dat mensen zich na een halfuur lunchwandelen al enthousiaster en meer ontspannen voelen. Je kan je werk beter aan, bent minder nerveus en voelt je fitter. Reden genoeg dus om met je collega's de stoute wandelschoenen aan te trekken en je werklunch on-the-go te eten!

Fitter en met een betere weerstand de week door

Wandelen verbetert je weerstand. Door iedere dag minimaal een halfuur te wandelen, worden bepaalde immuuncellen geactiveerd welke nodig zijn om je lijf gezond te houden. Ook komen witte bloedcellen door het wandelen sneller vrij, waardoor je ook sneller herstelt van een verkoudheid of griep. Wandelen is dus ook goed als je je niet zo fit voelt.

Daarnaast maakt je lichaam, omdat je buiten zonlicht vangt, meer vitamine D aan. Dat stofje is goed voor je botten en tanden, maar ook voor je humeur en weerstand. Ook is bewezen dat wandelen helpt met het ondersteunen van je hart én dat het kan helpen bij gewichtsverlies.

Onze tips om te beginnen met lunchwandelen

 • Plan jouw lunchwandeling in
  Plan iedere middag tussen een halfuur en een uur in om op pad te gaan. Zo maak je er een gewoonte van, kan niemand er overheen plannen en creëer je rust voor jezelf.
 • Ga samen op pad
  Werk je thuis? Neem dan iemand uit het gezin mee naar buiten. Werk je op locatie? Vraag dan aan collega’s gezellig mee op pad te gaan. Lunchwandelen is een goede gelegenheid om een gezellig gesprek aan te gaan.
 • Luister naar een podcast
  Ga je liever alleen naar buiten? Door tijdens het wandelen naar een podcast te luisteren, blijf je geboeid terwijl je ook in beweging bent. Met de grote keuze aan podcasts zit er hoe dan ook iets tussen wat bij jouw interesses past.

Onze tips om te blijven lunchwandelen

 • Gebruik een stappenteller
  Met een app op je telefoon of via een smartwatch kun je jouw vooruitgang in bijvoorbeeld stappen, afstand en snelheid goed bijhouden. Dit motiveert om iedere dag opnieuw op pad te blijven gaan.
 • Wissel regelmatig van route
  Met de dagen en seizoenen verandert er natuurlijk al veel, maar het kan ook enorm motiverend werken om jouw wandelroute eens andersom te lopen, of zelfs een nieuwe route uit te proberen.
 • Ga samen de uitdaging aan
  Via verschillende apps en sites kun je samen met vrienden en collega's uitdaging met elkaar aangaan op wandelgebied. Op deze manier motiveren jullie elkaar om nét die extra dag wanneer je minder zin hebt toch de stap naar buiten te wagen.
Maak jouw lunchwandeling leuk met een stappenteller of smartwatch I Albert Heijn

Productiever de werkdag door

Geloof het of niet: niets is beter voor je productiviteit dan even een halfuurtje naar buiten gaan. Door juist even uit de werkomgeving te stappen, ben je bewezen efficiënter tijdens de werkdag. Je hebt dagelijks je pauze nodig om nieuwe energie en inspiratie op te doen. De beste ideeën krijg je namelijk niet achter je bureau, maar juist tijdens de afwas, onder de douche of tijdens een lunchwandeling.

Door te wandelen tijdens de lunch komt jouw hoofd tot rust en je lichaam in beweging. Kom je nu écht niet onder die meeting tijdens jouw lunchtijd uit? Stel eens voor om samen te lunchwandelen tijdens het overleg. Anderen en jijzelf zullen je dankbaar zijn.

Lunchwandelen doe je gemakkelijk met een voedzame lunch to-go I Albert Heijn