NIX onder de 18 jaar

Albert Heijn en Gall & Gall zijn van mening dat je van alcohol kunt en mag genieten, mits er verantwoord mee wordt omgegaan. Als grootste supermarktketen en grootste drankenspeciaalzaak van Nederland willen we onze bijdrage leveren aan het bevorderen van verantwoord alcoholgebruik en het terugdringen van alcoholmisbruik. Wij kennen en nemen graag onze verantwoordelijkheid in het tegengaan van verkoop aan minderjarigen. Albert Heijn en Gall & Gall onderschrijven de regels en wetgeving die bestaan voor de verkoop van alcoholhoudende dranken en houden zich hier strikt aan.

Jongeren en alcohol

Albert Heijn en Gall & Gall verkopen geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. De medewerkers van Albert Heijn en Gall & Gall vragen bij aankoop van alcohol om legitimatie aan alle mensen onder de 25 jaar. Daarom organiseren we trainingen en gebruiken we verschillende middelen om dit te handhaven. Om er zeker van te zijn dat de klant oud genoeg is, controleren we de leeftijdsgrens tot 25 jaar. Ook de uitingen van de campagne NIX18 zijn zichtbaar in onze winkels. Bovendien ondernemen we verschillende initiatieven om deze campagne onder de aandacht te brengen. Iedere kassamedewerker krijgt een training over verantwoorde verkoop van alcohol en tabak. Alle kassa's zijn voorzien van een tool die de kassa blokkeert als er alcohol of tabak wordt gescand. Vervolgens doet deze tool het rekenwerk voor de medewerkers. Om er zeker van te zijn dat we deze regels goed naleven en om onze medewerkers scherp te houden, vinden er jaarlijks meerdere regionale controles plaats.

Nuchtere feiten

Wist je dat hoe meer je drinkt van een drankje, hoe minder je proeft? En dat je niet beter, maar juist slechter slaapt wanneer je alcohol gedronken hebt? Wij hebben hier nog een aantal nuchtere feiten op een rijtje gezet, zodat onze klanten zelf weloverwogen keuzes kunnen maken.

Tips voor ouders

Ouders kunnen het drinkgedrag van hun kinderen beinvloeden:

  • geef zelf het goede voorbeeld, drink met mate;

  • stel duidelijke regels: geen alcohol onder de 18;

  • houd zicht op wat jouw kinderen bezighoudt;

  • informeer jezelf over de werking en de gevolgen van alcohol.

Meer informatie?

Bezoek dan zeker ook eens de onderstaande websites: