Samen duurzamer verpakken

Als supermarkt gebruiken we veel verpakkingsmateriaal. Verpakkingen zijn belangrijk voor de voedselveiligheid en houdbaarheid van onze producten. Toch kijken we altijd of het beter kan. Deze week zetten wij hierin samen met jullie, onze klanten, weer grote stappen. Wat deze stappen zijn zie je hieronder op de pagina. Doe je mee?

Onze plastic zakjes voor groente en fruit gaan met pensioen!

Het zal even wennen zijn. Maar als we allemaal wat minder plastic gebruiken, scheelt dat al snel een hele berg. Hoe neem je dan je groente en fruit mee? Gewoon, in onze verbeterde verszakjes. Die zijn uitwasbaar en stevig genoeg om keer op keer te gebruiken.

 

Tas voor keer op keer

Ook de mini plastic tasjes die je eerder in onze winkel vond, gaan met pensioen. We hebben in plaats daarvan nu opvouwbare tasjes die je makkelijk meeneemt en die een stuk beter voor het milieu zijn.

Ook is onze grote shopper vanaf nu blijvend in prijs verlaagd. Zo proberen we plastic in onze winkel te verminderen en het makkelijker te maken voor herbruikbare alternatieven te kiezen. Wil je toch een plastic tasje, dan betaal je daar vanaf nu iets meer voor.

Geen ge-emmer meer bij Albert Heijn

Deze week hebben onze snoeptomaten en blauwe bessen een nieuwe verpakking gekregen. Daarmee zijn nu al onze snoepgroente- en blauwe bessen, oorspronkelijk in herkenbare emmers, slimmer verpakt. Hiermee besparen we samen 235.000 kilo plastic per jaar!