bewaar
Thaise visballetjes met noedelsalade
Thaise visballetjes met noedelsalade
bewaar

Thaise visballetjes met noedelsalade

40 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode pepers

1

limoen

1 tl

gemalen citroengras

300 g

kabeljauwfilet

1

ei

2 tenen

knoflook

4 el

Thaise vissaus

1½ el

bloem

600 g

sperziebonen

1 pak

mihoen

1 tl

bruine suiker

3 el

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Snijd de rode pepers in dunne reepjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

2

Doe het citroengras, de kabeljauw, het ei, 1 teen knoflook, 1 el vissaus en de bloem in de keukenmachine en maal kort tot een gladde massa. Meng in een kom met 1 rode peper, het limoenrasp en zout naar smaak. Vorm er met vochtige handen 8 balletjes van. Druk deze een beetje plat.

3

Kook de sperziebonen in ca. 8 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak een dressing van het limoensap, de suiker en de rest van de rode peper, vissaus en knoflook. Meng de sperziebonen met de mihoen en de dressing.

4

Verhit de olie in een koekenpan en bak de visballetjes in ca. 3 min. gaar. Serveer de balletjes met de salade. Lekker met grof gehakte pinda's.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.