bewaar
MonChoutaart basisrecept
MonChoutaart basisrecept
bewaar

MonChoutaart basisrecept

Met bosbessenjam en kersenvlaaivulling. Zo lekker hebben we MonChoutaart zelden geproefd!

20 min. bereiden
1 uur 20 min. wachten
1540waarderingen

Ingrediënten

8 porties

50 g

ongezouten roomboter

225 g

bosbessenjam

200 g

theebiscuit

200 g

roomkaas naturel

125 g

witte basterdsuiker

250 ml

verse slagroom

8 g

vanillesuiker

8 g

slagroomversteviger

3

bananen

430 g

Hak taart & vlaaifruit kersen in blik

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • springvorm (Ø 24 cm)

Met bosbessenjam en kersenvlaaivulling. Zo lekker hebben we MonChoutaart zelden geproefd!

Aan de slag

1

Verhit de boter en de jam in een steelpan en roer door. Verkruimel de biscuits in een keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller. Meng de biscuit met het boter-jammengsel. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel. Laat de bodem minimaal 20 min. in de koelkast afkoelen. 


2

Klop ondertussen de roomkaas met de basterdsuiker los. Klop de slagroom met de vanillesuiker en slagroomversteviger en meng door de roomkaas. Verdeel het mengsel over de taartbodem.

3

Snijd de bananen in plakjes en verdeel over het roomkaasmengsel. Verdeel de vlaaivulling erover en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

tip

bewaartipJe kunt de MonChoutaart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verdeel de plakjes banaan en de vlaaivulling vlak voor serveren over de taart.