
Kruidenquiche met ham en prei
Verse kruiden zijn naast ham en prei dé manier om extra smaak te geven aan deze quiche.
Ingrediënten
4 personen
400 g
verse preien
2 el
milde olijfolie
270 g
vers bladerdeeg
40 g
verse selderij
15 g
verse peterselie
5
middelgrote eieren
200 g
crème fraîche
2 el
milde mosterd
250 g
diepvries fijne tuinerwten
150 g
beenhamreepjes
125 g
mini mozzarella's
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)
staafmixer met hoge beker
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was en snijd de prei in dunne ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei, peper en zout 8 min. op matig vuur. Roer regelmatig.
Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd de selderij en peterselie grof. Doe samen met de eieren, crème fraîche, mosterd en peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Meng de tuinerwten en ham door de prei en verdeel over de bodem van de quichevorm. Verdeel het eimengsel erover. Laat de mozzarella uitlekken en verdeel de bolletjes over de vulling.
Bak de quiche in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt. Neem uit de oven en laat 15 min. staan. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.
Kruidenquiche met ham en prei
Verse kruiden zijn naast ham en prei dé manier om extra smaak te geven aan deze quiche.

hoofdgerecht
4 personen
780 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was en snijd de prei in dunne ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei, peper en zout 8 min. op matig vuur. Roer regelmatig.
Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd de selderij en peterselie grof. Doe samen met de eieren, crème fraîche, mosterd en peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Meng de tuinerwten en ham door de prei en verdeel over de bodem van de quichevorm. Verdeel het eimengsel erover. Laat de mozzarella uitlekken en verdeel de bolletjes over de vulling.
Bak de quiche in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt. Neem uit de oven en laat 15 min. staan. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.
variatietip:In plaats van de mozzarellabolletjes kun je ook kiezen voor in stukjes gescheurde gewone mozzarella.
bewaartip:Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamer- temperatuur of verwarm losjes afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. op 160 °C in de oven.
vegatip:Vervang de beenham door vegetarische hamblokjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)400 g verse preien
2 el milde olijfolie
270 g vers bladerdeeg
40 g verse selderij
15 g verse peterselie
5 middelgrote eieren
200 g crème fraîche
2 el milde mosterd
250 g diepvries fijne tuinerwten
150 g beenhamreepjes
125 g mini mozzarella's
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)
staafmixer met hoge beker