bewaar
Gevulde forel met venkel
Gevulde forel met venkel
bewaar

Gevulde forel met venkel

25 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

1 kleine

venkelknol

1

sinaasappel

1 zakje

verse bieslook

(zee)zout

versgemalen peper

50 g

verse roomkaas met kruiden

2

forellen

½

visbouillontablet

1 dl

koksroom

Dit heb je nodig

  • magnetronfolie

  • magnetronschaal inhoud 2 liter

Aan de slag

Venkel schoonmaken, enkele takjes groen bewaren voor garnering. Venkel in lengte halveren en met kaasschaaf in flinterdunne plakjes schaven. Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en sinaasappel uitpersen. Bieslook fijn knippen. Helft van sinaasappelrasp en bieslook door venkel scheppen. Venkel in magnetronschaal scheppen, bestrooien met zout en peper. Rest van sinaasappelrasp en bieslook door verse roomkaas mengen. Buikholten van forellen bestrooien met zout en peper, roomkaasmengsel erin uitstrijken. Gevulde forellen op venkel leggen. Schaal afdekken met magnetronfolie. In magnetron forellen 8-10 minuten verwarmen op ca. 600 Watt. Uit magnetron forellen nog ca. 2 minuten laten nagaren. Intussen vrijgekomen vocht in magnetronschaaltje schenken, bouillontablet erboven verkruimelen. Koksroom en sinaasappelsap erdoor roeren en saus 1-2 minuten op vol vermogen in magnetron verwarmen. Forel en venkel over twee borden verdelen, garneren met saus en venkelgroen. Lekker met aardappelpuree.