Een gezonde lunch tijdens werk

Werknemers die overdag gezond eten, blijken 25% meer kans op hogere werkprestaties te hebben. Het is daarom van groot belang om als werkgever genoeg mogelijkheden te bieden om je collega's te voorzien van een gezonde lunch. Maar wat kan je allemaal maken voor een gezonde lunch? Doe hier inspiratie op voor een gezonde en variërende lunch op het werk.

Het eten van een gezonde lunch is belangrijk voor lichaam en geest.

Waarom is het zo belangrijk?

We weten allemaal dat gezond eten goed is voor je lichaam, maar het heeft ook een positieve invloed op je hersenen. Zo zorgt een gezonde lunch o.a. voor een beter geheugen, betere concentratie en is het goed voor je intelligentie.

Daarnaast krijg je ook nog eens meer energie van gezond eten. Zo kan je na de lunch er weer vol tegenaan. Genoeg redenen dus om te lunchen met iets gezonds!

Ga een eindje wandelen tijdens de lunchpauze.

Vul de lunchpauze eens anders in

Vaak wanneer je op locatie werkt kan je met collega's gezellig een rondje lopen in de lunchpauze. Zo zorg je er gelijk voor dat je meer beweging krijgt tijdens een werkdag. Maar wanneer jij en je collega's nu thuis aan het werk zijn, is de kans groot dat een rondje lopen niet meer in je routine zit.

Toch is het belangrijk om tijdens de lunchpauze er even uit te gaan. Zo kan je je hoofd leegmaken en weer fris aan het werk gaan. Je kan bijvoorbeeld ook de lunchpauze gebruiken om wat sportoefeningen te doen thuis.

Meer weten? Bekijk ook eens onze pagina over lunchwandelen

Gezonde lunch voor thuis

In deze tijd werken veel van ons vanuit huis. Het maken van een gezonde lunch kan er dan nogal eens bij in schieten, omdat je er geen tijd voor vrij maakt. Maar voor een gezonde lunch hoef je niet altijd lang in de keuken te staan.

Wil je er tijdens werktijd helemaal geen tijd aan kwijt zijn? Maak dan alvast je lunch de avond ervoor. Een quinoa- of couscoussalade kan je bijvoorbeeld makkelijk een nacht in de koelkast bewaren. Zo heb je alle tijd om te relaxen tijdens de lunch én krijg je genoeg vitaminen binnen.

Maak een heerlijk vegan bananenbrood met dit recept!

Bananenbrood voor tijdens de lunch

Dit vegan Chiquita bananenbrood met pindakaas is een supergemakkelijk recept waar je een lange tijd van kan genieten. Geloof ons, deze smaakcombinatie is geweldig! Bak het bananenbrood in het weekend, zodat je een paar werkdagen een plak ervan kan eten.Bekijk hier het recept
Een volkoren boterham met cottage cheese en avocado, lekker en gezond!

Gezonde lunchproducten

Met een gezonde lunch valt enorm te varierën. Er zijn veel producten die je kan gebruiken om een gezonde lunch samen te stellen. Kies bijvoorbeeld voor producten waar veel eiwitten in zitten zoals kipfilet, ei of 100% pindakaas. Of kies voor volkoren producten waar veel vezels in zitten.

Als laatste is het natuurlijk belangrijk om met de lunch een stuk fruit te nemen of groenten te eten. Neem bijvoorbeeld een volkoren boterham met avocado en ei of volkoren crackers met hummus en plakjes komkommer.

Heerlijk vegetarisch broodbeleg voor jouw gezonde lunch op het werk, vind je bij Albert Heijn.

Probeer de vega toppers

Maak de lunch op het kinderdagverblijf, kantoor of een andersoortige werkvloer gemakkelijk vega met Garden Gourmet. Van de Boterhamworst tot smeerworsten, voor elk broodje een vegetarische vervanger!Bekijk meer Garden Gourmet

Ga zelf aan de slag!

Een gezonde lunch kan van alles zijn; een salade, wraps of een verse kop soep. Om niet in de herhaling te vallen met de gerechten die je maakt, helpen we je alvast een eindje op weg met onze gezonde lunchrecepten.

Alles bezorgd krijgen voor de lunch?

Wil je alles voor een gezonde lunch op het werk bij Albert Heijn bestellen en het op de zaak laten bezorgen? Dat kan met een zakelijk account. Met actiecode PMNMK4418 krijg je als zakelijke klant 30 dagen gratis bezorging.

Maak een zakelijk account aan