Verantwoord genieten tijdens de lunch

Een gezonde lunch is een maaltijd met een goede balans van voedingsstoffen en energie. Zo heb je genoeg energie voor de rest van de dag. Zorg voor een combi van voedingsmiddelen, zoals volkoren granen, magere eiwitten, veel groenten en fruit, en gezonde vetten. Een gevarieerde en kleurrijke lunch helpt je niet alleen om de goede voedingsstoffen binnen te krijgen, je voelt je ook beter en je kan je beter concentreren op je werk.

Tips voor een gezonde lunch op het werk

Werknemers die overdag gezond eten, blijken 25% meer kans op hogere werkprestaties te hebben. Het is daarom van groot belang om als werkgever genoeg mogelijkheden te bieden om je collega's te voorzien van een gezonde lunch. Maar wat kan je allemaal maken voor een gezonde lunch? Doe hier inspiratie op voor een gezonde en variërende lunch op het werk.

Waarom is het zo belangrijk?
We weten allemaal dat gezond eten goed is voor je lichaam, maar het heeft ook een positieve invloed op je hersenen. Zo zorgt een gezonde lunch o.a. voor een beter geheugen, betere concentratie en is het goed voor je intelligentie.

Daarnaast krijg je ook nog eens meer energie van gezond eten. Zo kan je na de lunch er weer vol tegenaan. Genoeg redenen dus om te lunchen met iets gezonds!

Vul de lunchpauze anders in
Vaak wanneer je op locatie werkt kan je met collega's gezellig een rondje lopen in de lunchpauze. Zo zorg je er gelijk voor dat je meer beweging krijgt tijdens een werkdag. Maar wanneer jij en je collega's nu thuis aan het werk zijn, is de kans groot dat een rondje lopen niet meer in je routine zit.

Toch is het belangrijk om tijdens de lunchpauze er even uit te gaan. Zo kan je je hoofd leegmaken en weer fris aan het werk gaan. Je kan bijvoorbeeld ook de lunchpauze gebruiken om wat sportoefeningen te doen thuis.

Meer weten? Bekijk ook eens onze pagina over lunchwandelen.

Gezonde lunchproducten
Met een gezonde lunch valt enorm te varierën. Er zijn veel producten die je kan gebruiken om een gezonde lunch samen te stellen. Kies bijvoorbeeld voor producten waar veel eiwitten in zitten zoals kipfilet, ei of 100% pindakaas. Of kies voor volkoren producten waar veel vezels in zitten.

Als laatste is het natuurlijk belangrijk om met de lunch een stuk fruit te nemen of groenten te eten. Neem bijvoorbeeld een volkoren boterham met avocado en ei of volkoren crackers met hummus en plakjes komkommer.