Sponsored Products

Vergroot zichtbaarheid, verhoog conversie

Met Sponsored Products bereik je de AH-shopper door jouw producten een extra boost te geven. Je vergroot je zichtbaarheid binnen het zoekresultaat. Dit kan zowel op AH.nl als in de AH app. Adverteren is mogelijk in alle categorieën en op alle zoekwoorden die op jouw producten van toepassing zijn en altijd als 'advertentie'.

Sponsored Products maakt gebruik van een biedingsplatform. Hier kun je per product aangeven wat je uit wilt geven aan een advertentie. Je betaalt alleen als iemand op je advertentie klikt. Sponsored Products is bedoeld om extra op te vallen na een zoekopdracht van een klant. Zo vergroot je je zichtbaarheid en verhoog je jouw conversie.

Hoe werkt Sponsored Products?

Het inzetten van Sponsored Products zorgt ervoor dat jouw artikelen nog beter onder de aandacht worden gebracht bij de AH-shopper die jouw product(en) zoekt. Jij bepaalt vooraf op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden. Jouw producten worden beter zichtbaar als klanten zoeken op deze zoekwoorden. Daarnaast bepaal je zelf de kosten per klik (CPC) in het biedingssysteem en betaal je pas wanneer de AH-shopper op jouw advertentie heeft geklikt.

Sponsored Products biedt real-time inzicht in performance en data in een persoonlijk dashboard. Het zorgt ervoor dat je zichtbaar bent op de beste plekken op AH.nl en in onze app.

Doordat je zelf de zoekwoorden kiest en het budget bepaalt, heb je alles zelf in de hand. Als laatste kan je makkelijk jouw Sponsored Products campagnes optimaliseren door extra zoekwoorden toe te voegen of je budget aan te passen.

Wat zijn de kosten voor Sponsored Products?

Voor Sponsored Products betaal je alleen wanneer er op jouw product wordt geklikt. Hoeveel je betaalt bepaal je zelf. Zo kun je de kosten per campagne zelf controleren en optimaliseren. Je bepaalt zelf het maximale budget en bestedingslimiet. De minimale CPC kan per product en per productcategorie verschillen.

Voordelen van Sponsored Products

1. Bepaal je eigen zoekwoorden

Jij kiest op welke zoekwoorden je wil dat jouw producten gevonden worden. Je producten worden dus beter zichtbaar als de AH-shopper op deze woorden zoekt.

2. Word beter zichtbaar

Vergroot je zichtbaarheid door boven in de zoekresultaten te komen op AH.nl en in de AH app. Hierdoor realiseer je meer kliks, wat leidt tot een verbetering van jouw organische zoekresultaat.

3. Betaal per klik (CPC)

Je betaalt alleen als er op jouw advertentie geklikt wordt. Dus geen Tech Fee of budgetten per campagne of productgroep. De Cost per Click (CPC) bepaal je helemaal zelf.

4. Realtime data voor optimalisatie

Verkrijg real-time data om je Sponsored Products te monitoren en, waar nodig, bij te sturen.

Deze adverteerders gingen je voor

Heineken

“Heel gaaf om samen te hebben gewerkt aan de launch van Sponsored Products, waarmee AHMS een mooie stap maakt in on-site advertising. Hiermee zijn we nog relevanter voor onze omnichannel shopper, kunnen we gericht en flexibel inzetten en zitten we bovendien nu zelf aan de knoppen.”

Erik van Arendonk – E-Commerce Category Manager HEINEKEN NL

FrieslandCampina

“Ik kijk terug op een productieve samenwerking waarbij verschillende evaluaties zijn uitgevoerd. Ook zijn er learnings opgedaan die tussentijds zijn geïmplementeerd. Positief om te zien dat dit nu verder doorontwikkeld wordt, hiermee loopt AH voorop in de NL-retailmarkt. Ik kijk terug op een zeer prettige samenwerking”.

Wouter Rusius - Manager eCommerce Retail NL FrieslandCampina

HG

“Sponsored Products heeft ervoor gezorgd dat wij op laag roterende producten meer omzet hebben gekregen. Sponsored Products is een echte toegevoegde waarde in onze marketingmix en samenwerking met Albert Heijn Media Services.”

Remco Evers - Manager E-commerce & Marketplaces HG International

Ga ook van start met Sponsored Products!

En maak kans op € 5.000,- media-budget

Om gebruik te kunnen maken van Sponsored Products meld je je eerst aan. Na het aanmelden, gaan wij aan de slag met een contract. Wanneer deze ondertekend is, ontvang je je inlog-gegevens en kan je inloggen in het Sponsored Products-portaal. Hier kun je meteen aan de slag met je eerste campagne!

Meld je je nu aan? Dan maak je ook nog eens kans op € 5.000,- aan Sponsored Products-tegoed wat je helemaal vrij mag besteden. Het tegoed verloten we onder de eerste 50 aanmeldingen, dus wees er snel bij!