bewaar
Opperdepop: ijslolly’s in twee kleuren 24+ mnd
Opperdepop: ijslolly’s in twee kleuren 24+ mnd
bewaar

Opperdepop: ijslolly’s in twee kleuren 24+ mnd

De ideale traktatie: deze ijsjes zijn gemaakt van vers fruit én zien er feestelijk uit.

20 min. bereiden
6 uur wachten
1waarderingen

Ingrediënten

4 porties

1

meloen

100 g

fijne kristalsuiker

300 g

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • ijslollyvormen

De ideale traktatie: deze ijsjes zijn gemaakt van vers fruit én zien er feestelijk uit.

Aan de slag

1

Halveer de meloen, lepel de zaden eruit met een lepel en snijd in parten. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokken. Pureer de meloen met de staafmixer of in de keukenmachine en meng er 25 g suiker door. Voeg eventueel een scheutje water toe om er in totaal 300 ml van te maken. Schenk de meloenpuree tot aan de rand in vier ijslollyvormen. Sluit de vormen met het dekseltje met stokje.

2

Pureer de frambozen fijn met de staafmixer of in de keukenmachine. Zeef ze boven een maatbeker en meng de rest van de suiker erdoor. Voeg zo veel koud water toe dat je in totaal 300 ml hebt. Schenk de frambozenpuree tot aan de rand in vier ijslollyvormen. Sluit de vormen met het dekseltje met stokje. Laat de ijslolly’s in 6 uur bevriezen in de vriezer.

3

Neem de ijsjes uit de vriezer en dompel de vormpjes kort in heet water. Trek de ijslolly’s aan het stokje voorzichtig uit de vormen.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

variatietipJe kunt de ijslolly’s ook maken met gepureerde peer, mango, watermeloen of (gezeefde) aardbeien.

Meloen snijden

Instructievideo - 01:38 min.