bewaar
Opperdepop: kruimelkoekjes met jam 24+ mnd
Opperdepop: kruimelkoekjes met jam 24+ mnd
bewaar

Opperdepop: kruimelkoekjes met jam 24+ mnd

Verjaardag? Deze makkelijk te maken koekjes zijn superleuk om uit te delen.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
12waarderingen

Ingrediënten

16 porties

150 g

ongezouten roomboter

200 g

tarwebloem

85 g

witte basterdsuiker

5 el

kersenjam

Dit heb je nodig

  • bakvorm (20 x 20 cm)

  • papieren parapluutjes

Verjaardag? Deze makkelijk te maken koekjes zijn superleuk om uit te delen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de boter in kleine blokjes. Doe met de bloem en suiker in een kom en wrijf met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Vet het bakblik in en verdeel de helft van het deeg er in een dunne laag over. Druk goed aan.

2

Bestrijk de deegbodem voorzichtig met de jam. Strooi de rest van het kruimeldeeg erover en duw voorzichtig aan. Bak de kruimelkoek in de oven in ca. 20 min. goudbruin en laat afkoelen.

3

Snijd de zijkanten los en snijd de koek in 16 vierkante koekjes. Neem voorzichtig uit de vorm en steek in elk koekje een parapluutje.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

variatietipIn plaats van kersenjam kun je ook andere jams gebruiken, zoals aardbeien-, abrikozen-, bosvruchten- of bramenjam. Neem geen halvajam, want dan worden de koekjes niet stevig genoeg.