bewaar
Opperdepop: rupsbroodjes met knakworst (24+ mnd)
Opperdepop: rupsbroodjes met knakworst (24+ mnd)
bewaar

Opperdepop: rupsbroodjes met knakworst (24+ mnd)

De ideale traktatie voor als ze jarig zijn: feestelijk, hartig en heel origineel.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
30 min. wachten
13waarderingen

Ingrediënten

10 porties

225 g

bakmix voor witbrood

150 ml

lauwwarm water

15 g

ongezouten roomboter

10

knakworst in blik

1

middelgroot ei

20

krenten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De ideale traktatie voor als ze jarig zijn: feestelijk, hartig en heel origineel.

Aan de slag

1

Meng in een kom de broodmix met het water en de boter en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie 30 min. rijzen op kamertemperatuur.

2

Verwarm de oven voor op 225 °C. Verdeel het deeg in gelijke balletjes. Rek ze uit tot langwerpige lapjes die iets langer zijn dan de knakworsten. Laat de knakworsten goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Leg op elke reep deeg 1 worstje. Vouw het deeg over de worstjes dicht; de worstjes moeten helemaal verpakt zijn. Druk de naden goed aan.

3

Rol de rolletjes op het werkblad een paar keer heen en weer om ze glad te maken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de rupsen ermee. Duw in elke ‘kop’ 2 krenten als ogen.

4

Bak de broodrupsen in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen en leg op een dienblad.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Rupsbroodjes met knakworst

Instructievideo - 02:43 min.