Opperdepop: rupsbroodjes met knakworst (24+ mnd)
De ideale traktatie voor als ze jarig zijn: feestelijk, hartig en heel origineel.

Advertentie
Ingrediënten
- 225 g bakmix voor witbrood (pak 450 g)
- 150 ml lauwwarm water
- 15 g ongezouten roomboter
- 10 knakworst in blik (blik)
- 1 middelgroot ei
- 20 krenten
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Meng in een kom de broodmix met het water en de boter en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 225 °C. Verdeel het deeg in gelijke balletjes. Rek ze uit tot langwerpige lapjes die iets langer zijn dan de knakworsten. Laat de knakworsten goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Leg op elke reep deeg 1 worstje. Vouw het deeg over de worstjes dicht; de worstjes moeten helemaal verpakt zijn. Druk de naden goed aan.
- Rol de rolletjes op het werkblad een paar keer heen en weer om ze glad te maken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de rupsen ermee. Duw in elke ‘kop’ 2 krenten als ogen.
- Bak de broodrupsen in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen en leg op een dienblad.
Tip:
Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Rupsbroodjes met knakworst
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 135 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 18 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 295 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Opperdepop: rupsbroodjes met knakworst (24+ mnd)
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Opperdepop: rupsbroodjes met knakworst (24+ mnd)

- 225 g bakmix voor witbrood
- 150 ml lauwwarm water
- 15 g ongezouten roomboter
Meng in een kom de broodmix met het water en de boter en kneed tot een soepel deeg.

Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie 30 min. rijzen op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Verdeel het deeg in gelijke balletjes. Rek ze uit tot langwerpige lapjes die iets langer zijn dan de knakworsten.

- 10 knakworst in blik
Laat de knakworsten goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Leg op elke reep deeg 1 worstje.

Vouw het deeg over de worstjes dicht; de worstjes moeten helemaal verpakt zijn. Druk de naden goed aan.

Rol de rolletjes op het werkblad een paar keer heen en weer om ze glad te maken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

- 1 middelgroot ei
- 20 krenten
Klop het ei los en bestrijk de rupsen ermee. Duw in elke ‘kop’ 2 krenten als ogen.

Bak de broodrupsen in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen en leg op een dienblad. Lekker!