Groen­te­soep

Boordevol groente zit-ie. Ook perfect als smakelijke en slanke maaltijd.

(149)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Boordevol groente zit-ie. Ook perfect als smakelijke en slanke maaltijd. 4 personen
2 149

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe deze in een vergiet. Voeg de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei toe. Haal de blaadjes van de selderij, houd achter tot stap 4. Voeg de selderij takjes toe. Was alles zorgvuldig, snijd in stukken en breng in een ruime pan met 1.5 liter water, de ui en laurier aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.
  2. Snijd de peen en geschilde knolselderij in blokjes van 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen.
  3. Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan. Schenk de bouillon met de groenten erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.
  4. Voeg de kleingesneden groenten toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. koken of tot de groenten beetgaar zijn. Snijd de blaadjes van de selderij fijn en voeg toe.

combinatietip:

Lekker met bruinbrood met kaas.

video

Groen­te­soep ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Groentesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­soep

1
1
  • 300 g winterpeen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 prei

Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe deze in een vergiet. Voeg de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei toe.

2
2
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 ui
  • 1½ liter kraanwater

Haal de blaadjes van de selderij, houd achter tot stap 4. Voeg de selderij takjes toe. Was alles zorgvuldig, snijd in stukken en breng in een ruime pan met 1.5 liter water, de ui en laurier aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.

3
3
  • 250 g knolselderij

Snijd de peen en geschilde knolselderij in blokjes van 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen.

4
4

Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan. Schenk de bouillon met de groenten erdoor en vang de bouillon op in de pan.

5
5
  • 3 tabletten groentebouillontabletten

Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.

6
6

Voeg de kleingesneden groenten toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. koken of tot de groenten beetgaar zijn.

7
7

Snijd de blaadjes van de selderij fijn en voeg toe.

combinatietip:

Lekker met bruinbrood met kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.