Groen­te­soep met ge­hakt­bal­le­tjes

(181)waardeer
hollands voorgerecht 6 personen
3 181

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Bereiden

  1. In soeppan soepvlees met 1 1/2 liter koud water en 2 theelepels zout aan de kook brengen. Laurier, tijm, foelie en peperkorrels toevoegen en afgedekt ca. 4 uur zachtjes laten trekken. Intussen wortels wassen, schoonmaken en in plakjes snijden. Bleekselderij wassen, schoonmaken en in plakjes snijden. Prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Peterselie fijn hakken. Beschuit boven gehakt verkruimelen, nootmuskaat erover strooien. Gehakt op smaak brengen met zout en peper en alles goed door elkaar kneden. Van gehakt kleine balletjes vormen. Gehaktballetjes tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. Theedoek natmaken, uitwringen en in zeef hangen. Boven andere pan bouillon door zeef schenken. Vlees eruit nemen en klein snijden.
  2. Wortel, selderij en prei aan bouillon toevoegen, aan de kook brengen en ca. 10 minuten koken. Gehaktballetjes, soepvlees, vermicelli en peterselie toevoegen en soep ca. 5 minuten afgedekt koken. Soep op smaak brengen met zout en peper.

Tip:

Wilt u de bouillon ontvetten, laat deze dan eerst helemaal koud worden, dan kunt u het gestolde vet er zo afscheppen.

Tip:

Tomatengroentesoep met komijnekaas: Maak de bouillon met de helft van het water. Kneed 50 g geraspte komijnekaas (stukje, zelf raspen) in plaats van nootmuskaat door het gehakt. Voeg met de groenten 2 blikjes tomatenblokjes met sap (à 400 g) toe.

Tip:

Groente-crèmesoep: Vervang de vermicelli door 4 (in de bouillon) gekookte aardappels. Wrijf deze door een zeef en kook ze met 2 dl koksroom (pakje) de laatste 5 minuten in de soep mee.

video

Bouil­lon ma­ken

Instructievideo - 01:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.