Ex­tra ge­vul­de groen­te­soep

Groentesoep met lekker veel groenten en gehaktballetjes.

(139)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Groentesoep met lekker veel groenten en gehaktballetjes. 4 personen
3 139

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe in een vergiet. Voeg de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei toe. Haal de blaadjes van de selderij en voeg de stengels toe. Was zorgvuldig. Snijd in stukken. Halveer de ui. Breng in een ruime pan met het water met de ui en laurier aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.
  2. Schil de knolselderij en snijd de peen en knolselderij in blokjes van een ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen. Maak een theedoek nat, wring uit en leg in een vergiet. Zet deze op een ruime pan om de bouillon op te vangen. Schenk de bouillon met de groenten door de vergiet, de groenten worden niet gebruikt. Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en eventueel zout.
  3. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en draai er met natte handen balletjes van. Doe bij de soep. Voeg de kleingesneden groenten en vermicelli toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. koken of tot de groenten beetgaar en balletjes gaar zijn. Snijd de selderijblaadjes fijn en voeg toe.

combinatietip:

Lekker met stevig bruinbrood.

video

Groen­te­soep ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.895 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Extra gevulde groentesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ex­tra ge­vul­de groen­te­soep

1
1
  • 300 g winterpeen

Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe in een vergiet.

2
2
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 40 g selderij

Voeg de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei toe. Haal de blaadjes van de selderij en voeg de stengels toe.

3
3
  • 1 ui
  • 1½ liter kraanwater
  • 3 laurierblaadjes

Was zorgvuldig. Snijd in stukken. Halveer de ui. Breng in een ruime pan met het water met de ui en laurier aan de kook.

4
4

Laat op laag vuur 45 min. trekken.

5
5
  • ¼ knolselderij

Schil de knolselderij en snijd de peen en knolselderij in blokjes van een ½ x ½ cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

6
6

Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen.

7
7

Maak een theedoek nat, wring uit en leg in een vergiet. Zet deze op een ruime pan om de bouillon op te vangen.

8
8

Schenk de bouillon met de groenten door de vergiet, de groenten worden niet gebruikt.

9
9
  • 3 rundvleesbouillontabletten

Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en eventueel zout.

10
10
  • 200 g half-om-halfgehakt

Breng het gehakt op smaak met peper en zout en draai er met natte handen balletjes van. Doe bij de soep.

11
11
  • 50 g vermicelli

Voeg de kleingesneden groenten en vermicelli toe en breng aan de kook.

12
12

Laat de soep 5 min. koken of tot de groenten beetgaar en de balletjes gaar zijn. Snijd de selderijblaadjes fijn en voeg toe.

combinatietip:

Lekker met stevig bruinbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.