Kip­pen­bouil­lon met prei

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 90 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 8 personen
3 30

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Leg de kip in een grote pan. Snijd 1 prei en het groen van de andere prei in stukken en leg deze met de winterpeen, de ui, de bleekselderij, de laurierblaadjes, de tijm en de peterselie bij de kip. Schenk er 2 liter water bij en breng aan de kook. Laat de bouillon op laag vuur, tegen de kook aan, 1 uur trekken. Als je dit op een lage temperatuur doet, blijft de bouillon helder. Zeef de bouillon. Laat de kip iets afkoelen, haal het vlees van het bot en snijd het in stukjes. Snijd de overgebleven prei in stukken van 6 cm. Snijd deze in de lengte doormidden en snijd de losse 'repen' in de lengte julienne. Breng de bouillon op smaak met flink wat zout en (versgemalen) zwarte peper. Schep in elk bord een eetlepel kip en rauwe preireepjes. Schenk de hete bouillon erover en serveer direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.