To­ma­ten-groen­te­soep

Deze soep kun je goed van te voren bereiden. Maak eens een extra portie om in te vriezen.

(193)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Deze soep kun je goed van te voren bereiden. Maak eens een extra portie om in te vriezen. 4 personen
3 193

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de helft van de uien. Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe deze uiteinden in een vergiet. Voeg de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei toe. Haal de blaadjes van de bladselderij en voeg de stengels toe. Snijd in stukken en breng in een ruime pan met het water, de ui en de laurier aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.
  2. Snijd ondertussen de winterpeen, bleekselderij, prei en knolselderij in stukken. Snipper de rest van de ui en snijd de tomaten in kwarten. Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan. Schenk de bouillon met de groente erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.
  3. Verhit de olie in de schoongemaakte soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en bak 4 min. mee. Voeg de bouillon en de gesneden groenten toe en breng aan de kook. Laat de soep 8 min. koken. Pureer met de staafmixer. Snijd de blaadjes van de bladselderij fijn en voeg toe.

combinatietip:

Lekker met stevig bruin brood.

video

Groen­te­soep ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.695 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Tomaten-groentesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten-groen­te­soep

1
1
  • 300 g winterpeen
  • 1 ui

Halveer de ui. Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe deze uiteinden in een vergiet.

2
2
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 40 g selderij

Voeg de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei toe. Haal de blaadjes van de bladselderij en voeg de stengels toe.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

3
3
  • 500 ml kraanwater
  • 3 laurierblaadjes

Snijd in stukken en breng in een ruime pan met het water, de gehalveerde ui en de laurier aan de kook.

4
4

Laat op laag vuur 45 min. trekken.

5
5
  • ¼ knolselderij
  • 1 ui
  • 500 g romatomaten

Snijd ondertussen de winterpeen, bleekselderij, prei en knolselderij in stukken. Snipper de ui en snijd de tomaten in kwarten.

6
6

Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan.

7
7
  • 3 groentebouillontabletten

Schenk de bouillon met de groente erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.

8
8
  • 2 el olijfolie
  • 140 g tomatenpuree

Verhit de olie in de schoongemaakte soeppan en fruit de gesnipperde ui 3 min. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en bak 4 min. mee.

9
9

Voeg de bouillon en de gesneden groenten toe en breng aan de kook. Laat de soep 8 min. koken. Pureer met de staafmixer.

10
10

Snijd de blaadjes van de bladselderij fijn en voeg toe.

combinatietip:

Lekker met stevig bruin brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.