Run­der­bouil­lon met drie soor­ten sel­de­rij

Zelfgemaakte runderbouillon is toch echt het allerlekkerst. Oordeel zelf maar!

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 35 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Zelfgemaakte runderbouillon is toch echt het allerlekkerst. Oordeel zelf maar! 4 personen
3 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier of ovenschaal
  • zeef
  • theedoek

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Dep de schenkels droog met keukenpapier. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
  2. Neem uit de oven en breng met het water aan de kook. Laat op laag vuur 2 uur zachtjes trekken. Halveer ondertussen de uien met schil en was en snijd de prei, de helft van de bleekselderij en 3/4 van de knolselderij in grove stukken.
  3. Meng met de tomatenpuree en knoflook, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep het schuim van de bouillon. Pluk de blaadjes van de bladselderij. Zowel de stelen als blad worden gebruikt. Snijd de gember in plakjes.
  4. Voeg de groenten uit de oven, de bladselderijstelen, peperkorrels, ½ tl zout, de kruidnagels, laurier, gember en steranijs toe aan de bouillon en laat nog 2 uur trekken. Schil ondertussen voor het garnituur de rest van de knolselderij en de bleekselderij. Snijd beide in kleine blokjes van ½ x ½ cm (brunoise).
  5. Snijd de blaadjes bladselderij in reepjes. Kook de knolselderij 3 min. in water met zout en spoel onder koud stromend water. Leg een schone theedoek in een zeef en schenk de bouillon erdoor. Breng op smaak met peper en 1 tl zout.
  6. Verdeel de garnituur over diepe borden, schenk de bouillon erover en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met bladerdeegcroutons.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 35 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 3 g
  • natrium 455 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Runderbouillon met drie soorten selderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­bouil­lon met drie soor­ten sel­de­rij

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 3 runderschenkels

Dep de schenkels droog met keukenpapier. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 3½ liter kraanwater

Neem uit de oven en breng met het water aan de kook. Laat op laag vuur 2 uur zachtjes trekken.

4
4
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 300 g knolselderij

Halveer ondertussen de uien met schil en was en snijd de prei, bleekselderij en de knolselderij in grove stukken.

5
5
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 tenen knoflook

Meng met de tomatenpuree en knoflook, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 40 g bladselderij
  • 4 cm verse gember

Schep het schuim van de bouillon. Pluk de blaadjes van de bladselderij. Zowel de stelen als blad worden gebruikt. Snijd de gember in plakjes.

7
7
  • 1 el peperkorrels
  • ½ tl zout
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 cm verse gember
  • 3 stuks steranijsjes

Voeg de groenten uit de oven, de bladselderijstelen, peperkorrels, het zout, de kruidnagels, laurier, gember en steranijs toe aan de bouillon en laat nog 2 uur trekken.

8
8
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 g knolselderij

Schil ondertussen voor het garnituur de rest van de knolselderij en de bleekselderij. Snijd beide in kleine blokjes van ½ x ½ cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

9
9

Snijd de blaadjes bladselderij in reepjes.

10
10

Kook de knolselderij 3 min. in water met zout en spoel onder koud stromend water.

11
11
  • 1 tl zout

Leg een schone theedoek in een zeef en schenk de bouillon erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

12
12

Verdeel de garnituur over diepe borden, schenk de bouillon erover en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met bladerdeegcroutons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.