Ko­nijn met mos­terd

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 645 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(224)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 224

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de boter in een braadpan. Bestrooi de bouten met peper en zout en braad in 10 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Bak het spek 5 min. in het achtergebleven vet. Bak de ui 3 min. mee. Doe de tijm, laurierblaadjes en wijn erbij en laat de saus tot de helft inkoken. Voeg de bouten en bouillon toe en laat de bouten op heel laag vuur in 1 uur gaar worden.
  2. Smelt de rest van de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat in 5 min. licht kleuren (roux). Neem de bouten uit de braadpan en schenk het stoofvocht bij de roux. Breng al roerend aan de kook en schenk alles terug in de braadpan. Voeg de slagroom toe en laat op laag vuur 10 min. inkoken. Doe de mosterd en peper en zout naar smaak erbij. Leg de bouten terug in de pan en warm ze nog even door.

Tip:

*Tijdelijk in assortiment in december.

video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.