Ge­stoofd ko­nijn

Door het wild lang te stoven met specerijen krijgt het malse vlees een heerlijke smaak.

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Door het wild lang te stoven met specerijen krijgt het malse vlees een heerlijke smaak. 4 personen
3 61

Ingrediënten

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel en snipper de ui. Kruis de tomaten, dompel deze enkele seconden onder in kokend water, spoel ze af onder koud water en ontvel ze. Pel de knoflook en hak deze fijn. Maal de amandelen grof in een keukenmachine.
  2. Verhit in een grote braadpan de olie. Braad de konijnenbouten rondom bruin. Neem ze uit de pan en bestrooi ze met peper en zout. Fruit de ui glazig in het braadvet. Bak de knoflook, amandelen, laurier, piment en kaneelstokje kort mee. Roer de stukjes tomaat erdoor en bak dit ca. 1 min. op hoog vuur mee. Voeg de tomatenpuree en wijn toe en breng alles aan de kook. Doe het konijn terug in de pan met deksel schuin op de pan. Laat het in ca. 1 1/4 uur zachtjes gaar stoven, roer af en toe. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Breng de stoofschotel op smaak met peper en eventueel zout en suiker. Bind het naar smaak. Strooi amandelschaafsel erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Griekenland

Gestoofd konijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoofd ko­nijn

1
1
  • 1 ui
  • 3 rijpe tomaten

Pel en snipper de ui. Kruis de tomaten, dompel deze enkele seconden onder in kokend water, spoel ze af onder koud water en ontvel ze.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 60 g blanke amandelen

Pel de knoflook en hak deze fijn. Maal de amandelen grof in een keukenmachine.

3
3
  • 5 el olijfolie
  • 1 kg konijnenbout
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ tl gemalen piment
  • ½ kaneelstokje

Verhit in een grote braadpan de olie. Braad de konijnenbouten rondom bruin. Neem ze uit de pan en bestrooi ze met peper en zout. Fruit de ui glazig in het braadvet. Bak de knoflook, amandelen, laurier, piment en kaneelstokje kort mee.

4
4
  • 1 el tomatenpuree
  • ¾ liter droge witte wijn

Roer de stukjes tomaat erdoor en bak dit ca. 1 min. op hoog vuur mee. Voeg de tomatenpuree en wijn toe en breng alles aan de kook.

5
5

Doe het konijn terug in de pan met deksel schuin op de pan. Laat het in ca. 1 1/4 uur zachtjes gaar stoven, roer af en toe. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.

6
6

Breng de stoofschotel op smaak met peper en eventueel zout en suiker. Bind het naar smaak. Strooi amandelschaafsel erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.