Ko­nijn met sa­lie­saus en drui­ven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 605 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de konijnenbouten met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de bouten rondom bruin. Neem uit de pan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Roerbak de spekblokjes, ui en knoflook 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de wijn, fond en salie toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager, leg de bouten terug in de pan en laat in ca. 1 uur en 15 min. gaarstoven met de deksel op de pan.
  2. Verwarm de oven eventueel voor op 175 °C. Leg de bouten in een warme schaal in de oven of houd warm onder aluminiumfolie. Laat het stoofvocht op hoog vuur tot de helft inkoken. Meng de crème fraîche en druiven erdoor en warm nog 2 min. zachtjes door. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en schenk over de konijnenbouten of serveer er apart bij.

bereidingstip:

Gebruik in plaats van verse salie 2 theelepels gedroogde salie.

combinatietip:

Lekker met gekookte krieltjes en rodekool.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Konijn met saliesaus en druiven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­nijn met sa­lie­saus en drui­ven

1
1
  • 4 konijnenbouten
  • 50 g boter

Bestrooi de konijnenbouten met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de bouten rondom bruin. Neem uit de pan.

2
2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 g gerookte spekblokjes

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Roerbak de spekblokjes, ui en knoflook 3 min. in het achtergebleven bakvet.

3
3
  • 150 ml droge witte wijn
  • 190 ml wildfond
  • 5 blaadjes salie

Voeg de wijn, fond en salie toe en breng aan de kook.

4
4

Zet het vuur lager, leg de bouten terug in de pan en laat in ca. 1 uur en 15 min. gaarstoven met de deksel op de pan.

5
5

Verwarm de oven eventueel voor op 175 °C. Leg de bouten in een warme schaal in de oven of houd warm onder aluminiumfolie.

6
6

Laat het stoofvocht op hoog vuur tot de helft inkoken. Meng de crème fraîche en druiven erdoor en warm nog 2 min. zachtjes door.

7
7

Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en schenk over de konijnenbouten of serveer er apart bij.

bereidingstip:

Gebruik in plaats van verse salie 2 theelepels gedroogde salie.

combinatietip:

Lekker met gekookte krieltjes en rodekool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.