Ko­nijn op z'n Lim­burgs

Ontbijtkoek, appelstroop en bier zijn de geheime ingrediënten van konijn op z'n Limburgs.

(334)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Ontbijtkoek, appelstroop en bier zijn de geheime ingrediënten van konijn op z'n Limburgs. 4 personen
3 334

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in ringen en verkruimel de ontbijtkoek. Doe het konijn in een schaal. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, rodewijnazijn en het bier toe. Voeg net zo veel water toe dat het vlees helemaal onderstaat. Zet afgedekt in de koelkast en laat 24 uur marineren.
  2. Laat het konijn in 30 min. op kamertemperatuur komen. Neem uit de marinade, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Bestrooi royaal met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees in ca. 3 min. rondom bruin. Voeg de marinade toe en laat afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast als u niet meteen gaat stoven.
  3. Laat het konijn in de marinade in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Zet de pan met het konijn op het vuur tot het vocht kookt. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Voeg dit samen met de ontbijtkoek en appelstroop toe aan het vlees. Laat met de deksel op de pan op de kleinste pit 2 uur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip:

U kunt stap 1 al één dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Ma­ri­ne­ren

Instructievideo - 00:40 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Konijn op z'n Limburgs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­nijn op z'n Lim­burgs

1
1
  • 3 uien
  • 6 sneetjes ontbijtkoek

Snijd de ui in ringen en verkruimel de ontbijtkoek.

2
2
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 150 ml rodewijnazijn
  • ⅓ liter bier

Doe het konijn in een schaal. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, rodewijnazijn en het bier toe.

3
3

Voeg net zo veel water toe dat het vlees helemaal onderstaat. Zet afgedekt in de koelkast en laat 24 uur marineren.

4
4

Laat het konijn in 30 min. op kamertemperatuur komen. Neem uit de marinade, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.

5
5
  • 32½ g boter

Bestrooi royaal met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees in ca. 3 min. rondom bruin.

6
6

Voeg de marinade toe en laat afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast als u niet meteen gaat stoven.

7
7

Laat het konijn in de marinade in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Zet de pan met het konijn op het vuur tot het vocht kookt.

8
8
  • 32½ g boter
  • 4 el rinse appelstroop

Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Voeg dit samen met de ontbijtkoek en appelstroop toe aan het vlees.

9
9

Laat met de deksel op de pan op de kleinste pit 2 uur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.