Ge­stoof­de ko­nij­nen­bout in ro­de wijn met olij­ven

In dit gerecht vormen het zoet van de pruimen, het zuurtje in de wijn en het zout van de olijven een harmonieus geheel.

(139)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht In dit gerecht vormen het zoet van de pruimen, het zuurtje in de wijn en het zout van de olijven een harmonieus geheel. 4 personen
3 139

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat de pruimen 20 min. wellen in de wijn. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes.
  2. Bestrooi de konijnenbouten met de bloem. Verhit de olie in de braadpan en bak 2 bouten in 5 min. rondom aan. Herhaal met de andere 2 bouten. Doe de bleekselderij met de laurierblaadjes in de pan en fruit 5 min. Roer de pruimen met de wijn, tomatenpuree en bouillon erdoor.
  3. Leg de konijnenbouten terug in de pan. Zet de pan met deksel net onder het midden in de oven en braad de bouten in ca. 1 uur gaar. Schep halverwege voorzichtig om. Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie grof. Laat de olijven uitlekken.
  4. Haal de pan uit de oven, verwijder de laurierblaadjes, schep de olijven erdoor en bestrooi met de peterselie.

serveertip:

Lekker met Franse aardappel-kaaspuree. Zie het recept elders op ah.nl/allerhande.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 812 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Gestoofde konijnenbout in rode wijn met olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de ko­nij­nen­bout in ro­de wijn met olij­ven

1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
  • 200 g gedroogde pruimen
  • 500 ml volle rode wijn
  • 6 stengels bleekselderij

Laat de pruimen 20 min. wellen in de wijn. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes.

3
  • 4 konijnenbouten
  • 2 el bloem

Bestrooi de konijnenbouten met de bloem.

4
  • 5 el olie

Verhit de olie in de braadpan en bak 2 bouten in 5 min. rondom aan. Herhaal met de andere 2 bouten.

5
  • 2 laurierblaadjes
  • 70 g tomatenpuree
  • 300 ml hete kippenbouillon

Doe de bleekselderij met de laurierblaadjes in de pan en fruit 5 min. Roer de pruimen met de wijn, tomatenpuree en bouillon erdoor.

6

Leg de konijnenbouten terug in de pan. Zet de pan met deksel net onder het midden in de oven en braad de bouten in ca. 1 uur gaar. Schep halverwege voorzichtig om.

7
  • 20 g platte peterselie
  • 240 g kalamata olijven

Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie grof. Laat de olijven uitlekken.

8

Haal de pan uit de oven, verwijder de laurierblaadjes, schep de olijven erdoor en bestrooi met de peterselie. Bon appétit!

serveertip:

Lekker met Franse aardappel-kaaspuree. Zie het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.