Hol­land­se ha­chee met ro­de wijn

Door het vlees urenlang te laten stoven, krijg je pas echt een hachee zoals-ie hoort te zijn.

(158)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Door het vlees urenlang te laten stoven, krijg je pas echt een hachee zoals-ie hoort te zijn. 4 personen
3 158

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd het vlees in kleine stukken en dep droog. Bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 5 min. rondom bruin. Snijd de ui in ringen. Voeg de ui toe en bak 5 min. mee met het vlees. Voeg de bloem, suiker, laurierblaadjes, kruidnagels, wijn en bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Stoof het vlees op laag vuur afgedekt in ca. 3 uur zacht en gaar. Schep de hachee af en toe om en voeg indien nodig extra water toe.

bewaartip:

U kunt de hachee 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 10 min. op matig vuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 515 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse hachee met rode wijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se ha­chee met ro­de wijn

1
1
  • 500 g runderlappen
  • 100 g boter

Snijd het vlees in kleine stukken en dep droog. Bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 5 min. rondom bruin.

2
2
  • 3 uien

Snijd de ui in ringen. Voeg de ui toe en bak 5 min. mee met het vlees.

3
3
  • 1 el bloem
  • 2 el donkere basterdsuiker
  • 5 kruidnagels
  • 100 ml rode wijn
  • 400 ml runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes

Voeg de bloem, suiker, laurierblaadjes, kruidnagels, wijn en bouillon toe en breng al roerend aan de kook.

4
4

Stoof het vlees op laag vuur afgedekt in ca. 3 uur zacht en gaar. Schep de hachee af en toe om en voeg indien nodig extra water toe.

bewaartip:

U kunt de hachee 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 10 min. op matig vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.