Klas­siek stoof­vlees met ro­de wijn

Met dit smaakvolle stoofgerecht is je dagje een feestje!

(209)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met dit smaakvolle stoofgerecht is je dagje een feestje! 4 personen
2 209

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de braadlappen in stukken. Bestrooi het rundvlees met (versgemalen) peper en zout. Verhit de boter en de olie in een braadpan. Braad de stukken rundvlees rondom bruin. Zeef de bloem. Doe de bloem erbij en roer het vlees om. Laat de bloem even kleuren.
  2. Schenk nu de wijn langs de rand van de pan bij het vlees (te koude vloeistof doet het vlees schrikken en maakt het taai). Schep de jeneverbessen en de laurier door het vlees-wijnmengsel en laat het vlees met de deksel op de pan in 2,5-3 uur op laag vuur zachtjes gaarstoven. Breng het stoofvlees op smaak met (versgemalen) peper en zout.

combinatietip:

Lekker met de fluweelzachte aardappelpuree en gekarameliseerde witlof (zie recepten elders op ah.nl).

video

Vlees bra­den

Instructievideo - 01:13 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 125 mg
Tags
Ook te zien in

Klassiek stoofvlees met rode wijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klas­siek stoof­vlees met ro­de wijn

1
1
  • 800 g runderbraadlappen

Snijd de braadlappen in stukken. Bestrooi het rundvlees met (versgemalen) peper en zout.

2
2
  • 50 g boter
  • 4 el olie

Verhit de boter en de olie in een braadpan. Braad de stukken rundvlees rondom bruin.

Vlees braden

Instructievideo

01:13 min.

3
3
  • 2 el bloem

Zeef de bloem. Doe de bloem erbij en roer het vlees om. Laat de bloem even kleuren.

4
4
  • 200 ml rode wijn

Schenk nu de wijn langs de rand van de pan bij het vlees (te koude vloeistof doet het vlees schrikken en maakt het taai).

5
5
  • 6 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes

Schep de jeneverbessen en de laurier door het vlees-wijnmengsel. Laat het vlees met de deksel op de pan in 2,5-3 uur op laag vuur zachtjes gaarstoven.

Tip: Gebruik eventueel een warmhoudplaatje.

6
6

Breng het stoofvlees op smaak met (versgemalen) peper en zout.

combinatietip:

Lekker met de fluweelzachte aardappelpuree en gekarameliseerde witlof (zie recepten elders op ah.nl).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.