Stap-voor-stap jacht­scho­tel

(637)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 6 personen
4 637

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi het vlees met de bloem. Schud het overtollige bloem eraf. Laat in een braadpan de olie en de boter heet worden en bak hierin het vlees goudbruin. Snipper de ui en schep samen met de spekblokjes erbij en laat ze even meebakken tot de spekjes lichtbruin kleuren. Kneus de jeneverbessen met de bolle kant van een lepel en voeg toe met de kruidnagels en laurier. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schenk de rode wijn bij het vlees in de pan en roer even goed door.
  2. Plaats de deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2 ½ uur op een laag vuur sudderen. Roer het vlees regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Voeg, wanneer het vocht te veel verdampt en het vlees nog niet gaar is, wat water toe. Snijd de ontbijtkoek in dobbelstenen en schep bij het vlees in de pan en laat het nog een halfuur zachtjes doorkoken.
  3. Verwarm de oven voor op 250 °C. Vet de ovenschaal in met boter. Schep het stoofvlees met alle ingrediënten en het stoofvocht in de schaal en bedek het met een laagje aardappelpuree. Schil de appel en snijd in ringen en bedek de puree met de appel. Verkruimel het beschuit en bestrooi de appel ermee. Zet de jachtschotel ca. 15 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

bereidingstip:

De allerlekkerste aardappelpuree: Kook 1 kilo kruimige aardappelen 20 min. in water met zout naar smaak. Verwarm intussen 200 ml volle melk met 100 g boter en een mespunt (versgeraspte) nootmuskaat. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met het warme melkmengsel. Roer er op het laatst 2 eieren door om de aardappelpuree lekker smeuïg te maken.

bereidingstip:

Tip van Rene: 'Gebruik voor het bakken van het vlees een mix van olie en boter. De olie kan hoger verhit worden en daardoor schroeit je vlees sneller dicht. De boter geeft een mooie bruine kleur en een lekker smaakje.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Stap-voor-stap jachtschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stap-voor-stap jacht­scho­tel

1
1
  • 800 g sukadelapjes
  • 2 el bloem

Bestrooi het vlees met de bloem. Schud het overtollige bloem eraf.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter

Laat in een braadpan de olie en de boter heet worden en bak hierin het vlees goudbruin.

3
3
  • 2 uien
  • 50 g spekblokjes

Snipper de ui en schep samen met de spekblokjes erbij en laat ze even meebakken tot de spekjes lichtbruin kleuren.

4
4
  • 10 jeneverbessen
  • 4 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje

Kneus de jeneverbessen met de bolle kant van een lepel en voeg toe met de kruidnagels en laurier. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

5
5
  • 300 ml rode wijn

Schenk de rode wijn bij het vlees in de pan en roer even goed door.

6
6

Plaats de deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2 ½ uur op een laag vuur sudderen. Roer het vlees regelmatig door om aanbranden te voorkomen.

7
7

Voeg, wanneer het vocht te veel verdampt en het vlees nog niet gaar is, wat water toe.

8
8
  • 2 plakjes ontbijtkoek

Snijd de ontbijtkoek in dobbelstenen en schep bij het vlees in de pan en laat het nog een halfuur zachtjes doorkoken.

9
9

Verwarm de oven voor op 250 °C.

10
10
  • 2 g boter
  • 900 g aardappelpuree

Vet de ovenschaal in met boter. Schep het stoofvlees met alle ingrediënten en het stoofvocht in de schaal en bedek het met een laagje aardappelpuree.

11
11
  • 2 appels
  • 2 beschuiten

Schil de appel en snijd in ringen en bedek de puree met de appel. Verkruimel het beschuit en bestrooi de appel ermee.

12
12

Zet de jachtschotel ca. 15 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

bereidingstip:

De allerlekkerste aardappelpuree: Kook 1 kilo kruimige aardappelen 20 min. in water met zout naar smaak. Verwarm intussen 200 ml volle melk met 100 g boter en een mespunt (versgeraspte) nootmuskaat. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met het warme melkmengsel. Roer er op het laatst 2 eieren door om de aardappelpuree lekker smeuïg te maken.

bereidingstip:

Tip van Rene: 'Gebruik voor het bakken van het vlees een mix van olie en boter. De olie kan hoger verhit worden en daardoor schroeit je vlees sneller dicht. De boter geeft een mooie bruine kleur en een lekker smaakje.'

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.